policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 mistrovstvi UNITOP ČR - 2004

sjezdové lyžování - dokumentacezpět

20.3.2004

Lyžařské středisko Sportovního klubu policie Kometa Brno „Ski centrum Sněžník“ hostilo v sobotu 20. března 2004 první ročník Velké ceny UNITOP ČR. Lyžařský areál „SKI centrum Sněžník“ nepatří ani do oblasti Jeseníků, ani Orlických hor. Tomuto ještě málo známému středisku vévodí masív Králického Sněžníku. Sjezdovky pod Slamníkem (1 230 m n.m.) jsou však dobře známy sjezdařům od nejmenších po juniory a dospělé. Však zde má své tréninkové zázemí i náš současně nejlepší sjezdař Ondra Bank. V únoru letošního roku se zde konala řada navazujících soutěží - mistrovství České republiky žactva ve slalomu, obřím slalomu a super G, klasifikační závod žactva v super G, Evropský pohár FIS/UNI a Mezinárodní akademické mistrovství ČR ve slalomu a obřím slalomu a mezinárodní závody FIS dospělých „Pohár Králického Sněžníku“ a mistrovství České republiky juniorů ve slalomu a obřím slalomu.
Chtělo to tedy od závodníků z řad členů sportovních klubů policie trochu odvahy, aby se přijeli poprat se zdejšími tratěmi.
První ročník Velké ceny UNITOP ČR byl vypsán v disciplíně obří slalom a to na dvě kola. Celý závod bezprostředně navazoval na celorepublikové finále lyžařských závodů dětí „STOP DROGY“. Tato sportovně preventivní akce má již dlouhodobé tradice a nabízí dětem jiné možnosti využití jejich volného času, než bezcílné potulování a zkoušení psychotropních látek. Celorepublikového finále se zúčastnilo přes 350 dětí.
O poznání méně závodníků se přihlásilo k účasti na VC UNITOP ČR. Hlavním důvodem je, že tento závod nemá ještě žádnou tradici a jel se v České republice poprvé. Z 30 přihlášených závodníků se nakonec na start nominovalo 22 závodníků a závodnic.
Přesto, že počasí k nám bylo velmi nepříznivé, podařila se připravit výborná trať. Za toto patří dík především technické četě, která odvedla doslova boj s přírodou a za pomoci lyžařské alchymie nachystala vynikající podmínky.
Výsledky dosažené některými závodníky lze bez obav srovnávat s aktivními závodníky seriálu FIS. Věříme, že poté, co se VC UNITOP ČR v alpském lyžování dostane do podvědomí členů SKP vyznávající tento zimní sport, stane se z ní tradiční závod v kalendáři UNITOP ČR.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport