policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Rozhovor a panem JUDr. Petrem Hanzlemzpět

31.5.2004

O životě a o vztahu ke sportu ministra vnitra, ale i o sobě, vypráví JUDr. Petr Hanzl – ředitel kanceláře ministra vnitra


Pane doktore, pracujete jako ředitel kanceláře ministra vnitra. Je tedy ve vaši režii celý pracovní program pana ministra. Jak se tento program tvoří? Je to snadné či naopak?

Organizace pracovních dnů ministra vnitra není jednoduchá. Snažíme se program připravovat dlouhodoběji, přesto však se nevyhneme tomu, že je třeba každý den operativně upřesňovat. Pravidelně jednou týdně se s panem ministrem sejdeme v úzkém pracovním kolektivu na krátké poradě, kde rozebíráme, co ho v nejbližší době čeká, informujeme jej o požadavcích na schůzky a setkání, které by měl absolvovat. Rozsah takto konzultovaných záležitosti je značný vzhledem k tomu, že vyplývá z postavení pana ministra jako 1. místopředsedy vlády, vedoucího představitele resortu, poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a místopředsedy ČSSD.


Jak tak poslouchám, musí být program opravdu nabitý. Najde se v tom hektickém shonu chvíle, abyste si spolu pohovořili o osobních věcech a životních osobních problémech?

Přiznám se, že na tyto záležitosti není prakticky čas.


Kalokagathia – v zdravém těle zdravý duch – jsme se učili ve škole v dějinách starověku. Co říká, z vašeho pohledu, tato myšlenka panu ministrovi?

Domnívám se, že pan ministr se touto myšlenkou řídí, respektive snaží se. Jeho pracovní program začíná od brzkých ranních hodin, končí v pozdních nočních hodinách, přesto se však snažíme vytvořit časový prostor, kde by se našla alespoň chvíle pro sportovní aktivity. Pravidelně jedenkrát týdně se na 1 až 1,5 hodinu najde chvíle pro sport. Jaký? Nejoblíbenějším je fotbal. Dále vám mohu prozradit, že rád lyžuje, a tak se snaží alespoň jedenkrát za zimu strávit několik dnů dovolené se svou rodinou na horách, kde učí svou starší dcerku Denisku lyžovat. Běžkám však zatím neholduje. K projetí na běžkách se nám jej nepodařilo přemluvit ani při jeho nedávné návštěvě Zlaté lyže v Novém Městě na Moravě přesto, že bychom mu je připravili. Není však všem dnům konec. Věřím, že se nám ho ještě podaří přesvědčit.
Jinak pan ministr rád hraje tenis, hlavně s manželkou. Jednou dokonce přijel do práce na kole a s ním i jeho ochranka. Občas využívá kolečkových bruslí, které mu manželka Šárka věnovala jako dárek.


Jezdí na kolečkových bruslích taky zde po chodbách ministerstva či v Poslanecké sněmovně?

Ne. Pokud vím, tak se o něco podobného pan ministr zatím nepokoušel.


Jaký pohled má ministr na sportování příslušníků Policie ČR a Hasičského záchranného sboru?

Na sport má pan ministr vyhraněný pohled. Má stejně jako já zato, že sport patří nedílně k činnosti ozbrojených složek a zejména policistů a hasičů. Pomáhá jim zvýšit nebo alespoň udržet tělesnou kondici a v neposlední řadě i odreagovat se od běžné pracovní činnosti. Současně si i uvědomuje, že se sportem formují i jiné vlastnosti než fyzické a že každý sportovec si osvojuje určitou svědomitost, bojovnost, učí se nejen vyhrávat, ale i prohrávat. To se pak projeví při plnění služebních povinností i v praktickém životě.
O soutěže policistů a hasičů má pan ministr zájem a průběžně se seznamuje s dosaženými výsledky. Věřím, že kdyby měl více času, policejních mistrovství, mistrovství UNITOP ČR či soutěží Hasičského záchranného sboru by se osobně účastnil. Bohužel, den má pouze 24 hodin a tak svou sounáležitost vyjadřuje alespoň tak, že nad některými soutěžemi přejímá záštitu, jako např. v Dolním Žandově, kde probíhá pravidelně dvakrát do roka závod policejních a vojenských složek s mezinárodní účastí ve střelbě z pistole a samopalu, nad Jizerskou padesátkou nebo nad některými závody mládeže. Osobně se účastní každoročního vyhlášení nejlepších sportovců Ministerstva vnitra.


A co vy? Prozraďte nám něco taky o sobě?

Přiznám se, že mám ke sportu rovněž blízko. Do svých 24 let jsem závodně jezdil na kole, následně jsem se dal na běhání a lyžování. Z běhů jsem měl nejraději silniční běhy a krosy, s atletickým družstvem SKPŠ Praha jsme se probojovali postupně od okresního přeboru až do I. ligy. V současnosti sportuji už jen rekreačně, vyběhnu si do přírody po svých či na běžkách, v časovém presu jedu alespoň na rotopedu.


Jednorázové sportovní výkony organismu škodí, chce to pravidelnost.

Je to tak. Aby sport měl kladný vliv na organismus, je potřeba pravidelně minimálně 3x týdně po dobu alespoň 30 minut provozovat fyzickou zátěž. Jen tak se výkon projeví ve zlepšení nebo udržení kondice. Jednorázový náročný výkon, například maraton nebo Jizerská padesátka, pokud se člověk nepřipravuje, by mohl naopak uškodit. A proto se i já snažím o dodržování určité pravidelnosti.


Vzkážete něco našim čtenářům?

Touto cestou bych chtěl popřát čtenářům mnoho úspěchů a zdraví v osobním, pracovním i sportovním životě.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport