policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

SKP KOMETA Brno vás zve…zpět

31.5.2004

Vážení čtenáři, možná, že až budete tento tip na víkend číst, nebude už na našich horách sníh. Přesto mně to nedá, abych vám nesdělila, jak lze strávit aktivně zimní víkend. Je to bezesporu ve Ski centru Sněžník, který vybudoval a spravuje SKP Kometa Brno. Blíže vám už poví výkonný ředitel tohoto sportovního klubu Ing. Jan Radoberský.

Vznik tohoto lyžařského střediska se datuje do roku 1981, kdy v údolí řeky Moravy pod horou Králický Sněžník (1424 m) začala výstavba tohoto ráje pro malé i velké, začátečníky i sportovní lyžaře. K zásadnímu rozvoji došlo v roce 2001, v tomto roce přijalo vedení SKP Kometa Brno důležité rozhodnutí pozvednout lyžařské středisko na evropskou úroveň odpovídající lyžování v nadmořské výšce 1200 m. S tímto cílem jsme založili naši dceřinou společnost Ski centrum Sněžník a pustili se do náročného díla. Cesta je to nelehká, musím však konstatovat, že úkoly plníme tak jak jsme si je vytýčili. Prioritou střediska je prvotřídní úprava sjezdovek, a to i za extrémních podmínek. Tomu odpovídá i technické vybavení na vysoké úrovni – nejmodernější strojový park na úpravu tratí, noční osvětlení lyžařských svahů a sofistikovaný systém technického zasněžování. Nyní pokrýváme technickým sněhem 100 % sjezdových ploch. Samozřejmostí jsou služby, které patří ke kvalitnímu lyžařskému areálu, dostatečná parkoviště, infocentrum, občerstvení, ski servis, půjčovna lyží, lyžařská škola a školka. Naším dalším záměrem je rozšíření sjezdových tratí a výměna současných 4 vleků za sedačkové lanovky. Obrovskou podporu v našem snažení jsme nalezli ve vedení Pardubického kraje, především u pana hejtmana Ing. Línka a odboru rozvoje cestovního ruchu, který řídí Ing. Kudrnáč. Cílem náš všech je vybudovat „Moravský Špindl“.

A jak se k nám dostanete? Optimální příjezdová trasa vede přes město Králíky do vesnice Červený potok, kde odbočíte před kostelem vlevo na Dolní Moravu. Projedete celou obcí Dolní Morava, až dojedete k velkému centrálnímu parkovišti. Odtud vás dělí pár minut chůze od spodní stanice vleků. K pohodlné dopravě do střediska můžete bezplatně využít také pravidelnou linky skibusu na trase mezi restaurací Moravská krčma a hotelem Prométheus. Lyžařské tratě Ski centra Sněžník patří bez nadsázky k tomu nejlepšímu, co může lyžař v České republice najít. Příznivci sjezdového lyžování zde najdou skvělé svahy všech stupňů obtížnosti. Vrcholová část černé sjezdovky patří k nejstrmějším v České republice. Kvalita obou hlavních sjezdovek je potvrzena nejen homologací mezinárodní lyžařské federace FIS, ale především spokojeností pravidelných návštěvníků střediska. Běžně se zde můžete setkat i se členy naší lyžařské reprezentace, připravujícími se na závody Světového poháru. Ochuzeni nejsou ani snowboardisté a běžkaři. Především běžkaři mají možnost využít krásnou hřebenovou cestu na Kralický Sněžník a dalších 30 km udržovaných běžeckých tratí s nádhernými krajinnými scenériemi.

Neváhejte a přijeďte se sami přesvědčit. Geografická zvláštnost velmi chladného údolí řeky Moravy dovoluje lyžování na technickém sněhu pravidelně až do konce dubna. Pokud vám to nevyjde ještě tuto sezonu, přijeďte příští.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport