policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Dnes vám představujeme – SKP UNITOP Sokolovzpět

31.7.2003

Vážení čtenáři, v průběhu tří let jsme vás seznamovali s činností největších sportovních policejních klubů v naší republice. Teď přicházejí na řadu kluby, které sice nemají přes 500 členů, ale které jsou aktivní a pro členy pořádají řadu sportovních akcí. Mezi takovéto kluby bezesporu patří i SKP UNITOP Sokolov. Obrátili jsme se na jeho předsedu pana Ing. Miroslava Taranta a začali vyzvídat.


Kdo vlastně stojí za tím vším? Kdo je ten hlavní „tahoun“, který přichází nejen s nápady, ale také je umí zrealizovat?

Za prací celého sokolovského klubu UNITOP Sokolov stojí především předsedové jednotlivých oddílů - basketbalu, volejbalu, malé kopané, vodáckého, potápěčského, střeleckého, cyklistického a kynologického - a členové výborů a oddílů, kteří se dobrovolně ve svém volném čase věnují těmto aktivitám, navzájem se povzbuzují a připravují další a další akce a programy.


Kolik členů má váš klub?

Klub má 248 členů z řad policistů, jejich rodinných příslušníků, dětí a mládeže a ostatních zájemců o sport. Klub vlastní výcvikové středisko - chatu s vybavením v krásném podhorském prostředí na Bublavě a sportovní areál Bohemie v Sokolově s hřištěm pro malou kopanou, volejbal, šatnami a klubovnou.


V čem spočívá činnost klubu? Jak se vám daří naplňovat veřejně prospěšný program v oblasti tělesné a střelecké přípravy příslušníků Policie ČR a dalších sportovních aktivit příslušníků a zaměstnanců P ČR a MV, na který dostáváte od UNITOP ČR státní účelovou dotaci? Nezapomínáte při tom všem na děti a mládež? Jaké akce jste již v tomto roce pro mládež uspořádali a které připravujete?

Činnost oddílů spočívá v běžné tréninkové přípravě a každý měsíc jsou oddíly pořádány soutěže a závody.

Oddíl malé kopané, složený z policistů ČR pravidelně trápí své tělo při trénincích a pořádá jednou ročně velký turnaj - Memoriál Kindera pro policisty a členy ve futsalu. Za poslední rok vytvořil oddíl přípravky pro děti a mládež zaměstnanců PČR ve věku od 6 do 10 let a od 10 do 14 let, které se učí dovednostem s míčem. Trénují 3x týdně a připravují se na vstup do okresní soutěže.

Cyklistický oddíl se účastní regionálních a republikových soutěží s výbornými umístěními, v loňském roce se výborně umístil na přeborech UNITOP, pořádají ročně několik soutěží a přeborů v těžkých terénech.

Oddíl potápění zlepšuje svoji výkonnost při potápění v bazénu i ve volné přírodě, ke Dni dětí připravují ukázkové a zábavné odpoledne u řeky Ohře v Lokti, v září uspořádají tradiční plavecké závody. Nejdůležitější je pravidelná činnost a příprava na ponory pod vodou. Do činnosti je zapojeno i 15 dětí, připravuje se soustředění a v letních měsících volné potápění v lokalitách Jesenice, Tatrovice, Rotava. Rádi by získali mezinárodní licenci pro lektorský výcvik.

Členové kynologického oddílu pořádají přehlídky výcviku psů, absolvují se svými psy řadu výkonnostních zkoušek, branných a obranářských závodů, zúčastňují se sportovních a chovatelských akcí Českého kynologického svazu a ve spolupráci s policejními psovody dělají společný výcvik psů střídavě ve svých areálech, spolupráce se zástupci P ČR je zde na výborné úrovni a do činnosti zapojují i mládež a děti.

Oddíly košíkové a volejbalu pravidelně utužují svoji kondici při trénincích a v dobrém kolektivu především z řad policistů se scházejí již řadu let.

K aktivitám vodáckého oddílu patří samozřejmě hlavně sjezdy řek, v letošním roce se členové chystají na Želivku, Svatavku, Ohře. V letošním roce se již poněkolikáté zúčastní sjezdu na raftech i kánoích při populární akci v Karlových Varech - Mattoni cup. Společně s TJ Loket a potápěčským oddílem budou pořádat dětský den pro děti k jejich svátku u řeky Ohře.

Největší členská základna a nejvíce závodů je ve střeleckém oddíle, kde každý měsíc - i dvakrát probíhají pro příznivce střeleckého sportu soutěže a závody - z velkorážných zbraní a ve sportovních střeleckých disciplínách. Pro policisty se každoročně koná ve spolupráci s ředitelstvím P ČR střelecký závod Memoriál J. Buška, střelecký oddíl pořádá soutěže regionálního i republikového významu, zařazené do celostátního kalendáře Českého střeleckého svazu, členové se kvalitními výsledky po náročném tréninku zúčastňují vrcholových akcí - Mistrovství ČR, letos již proběhnuvší MČR ve vzduchových zbraních- obsazeno 6. místo mladou dorostenkou ze vzduchové pušky ve stoje, 8. místo v ženách ze vzduchové pistole , 17. a 29. místo v pistoli mužů. V loňském roce se dobře umístili soutěžící v celostátních mistrovstvích UNITOP ČR - Lidická růže. K velké radosti posledního roku patří úspěchy nově založeného střeleckého kroužku pro děti od 10 do 14 let ve střelbě ze vzduchové pušky. I děti se 5. dubna 2003 v Brně zúčastnily MČR a skvěle se umístila dívka v kategorii do 12 let, když vybojovala třetí místo a bronzovou medaili.Další děti obsadily 17. až 40. místo. Také střelecký oddíl každoročně pořádá Dětský den pro děti zaměstnanců PČR a ostatní, kde jsou připraveny soutěže a především možnost vystřelit si ze vzduchových pušek a pistolí. V loňském roce se zúčastnilo 180 dětí, což bylo zatím nejvíce. V rámci regionu se pořádají střelecké ligy pro mládež a dospělé. Hlavním tahounem činnosti je předseda Petr Tarant, který neustále pohání celý oddíl k dalším a dalším činnostem.


Jak byste ohodnotil spolupráci s představiteli Policie ČR okresního ředitelství v Sokolově?

Jako všude i zde platí - čím více hlav, tím více názorů, i zde je třeba hledat kompromisy a snahu domluvit se. Nejvíce záleží na obětavosti a zájmu lidí, kteří obětují svůj volný čas, připravují a realizují činnost a akce, jsou ochotni trénovat a zvyšovat svoji výkonnost, shánějí sponzory a snaží se pomoci svou prací, umem, zkušenostmi a pílí.

Také je vidět rozdílný přístup organizací, když rádi pochválíme a poděkujeme ředitelství P ČR za dobrou spolupráci a především MÚ Sokolov za možnost získání grantů, které podporují činnost klubů.


Všechno má své plus a mínus, co je tím negativním, co brzdí činnost SKP UNITOP Sokolov??

Ne u všech organizací je vstřícný postoj běžný, což překvapuje, zvlášť když se jedná hlavně o děti a mládež, a organizace, kterým by na nich mělo obzvláště záležet, jako jsou některé Městské úřady, které nemají potřebu pro ně uvolnit finance a školy a další instituce, vlastnící tělocvičny a prostory vhodné pro výcvik a trénink. Je smutné, když někteří nechají raději dveře zavřené - aby měli klid, nebo chtějí opravdu jen vydělávat - i na dětech.


Co byste chtěl vyřídit čtenářům, sportovcům i kolegům?

Všem příznivcům, čtenářům a sportovcům bychom rádi popřáli, aby pro ně stále jejich činnost byla zábavou, potěšením a radostí, pracovali na sobě, zvyšovali své dovednosti a předávali své dobré zkušenosti dalším zájemcům.


Děkuji za rozhovor a přeji vám, aby činnost sportovního policejního klubu UNITOP Sokolov byla úspěšná a přinášela radost všem, kteří se do ní zapojují, ať už jako organizátoři či jako sportovci.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport