policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Přátelské setkání sportovní reprezentace Policie ČR a SR v Brnězpět

31.7.2003

Je neděle 1. června 2003. Do Brna se sjíždí sportovní reprezentace Policie České republiky ve fotbalu, volejbalu a tenisu. Proběhne tu totiž v pořadí již čtvrté setkání zástupců UNITOP ČR a UNITOP SR a sportovců, kteří sehrají přátelská utkání. Hlavním pořadatelem celé akce je UNITOP ČR ve spolupráci s odborem sportu Ministerstva vnitra, technickým uspořádáním je pověřen Sportovní klub policie Kometa Brno, jehož ředitel Ing. Jan Radoberský je v roli režiséra a dirigenta setkání.

Nedělní odpoledne je teplé. Na nebi se honí těžké černé mraky. Občas padají velké kapky na zem a my se schováváme pod přístřešek budovy, kde má Kometa hlavní sídlo. Našim volejbalistů a tenistům to však nevadí. Na antukových kurtech v areálu, který už svou výzdobou prozrazuje, že se tu bude něco odehrávat, pilně trénují. Pozorujeme obě skupiny. Obzvláště tenisti přistupují k přípravě zodpovědně. Vždyť za pár dnů odjíždějí na Policejní mistrovství Evropy 2003 do Holandska a toto bude předpremiéra jejich vystoupení na evropském šampionátu.

Nevidím fotbalisty. Kde se zdrželi? Dostávám odpověď, že se omluvili a přijedou až zítra. Jaký měli důvod? Policejní reprezentanti jsou totiž všichni aktivní hráči, kteří v neděli odpoledne musí ještě reprezentovat své domácí hráčské kluby a hrát ligové zápasy. Vždyť jde o dlouhodobou záležitost a jejich absence by znamenala třeba i pád do nižší soutěže. Chápu. To si nemůžeme vzít na svou zodpovědnost.

Je téměř devatenáct hodin. Stepujeme před areálem a vyhlížíme příjezd slovenské výpravy. Na mobily se nikdo neozývá. Zřejmě nemají zaveden roaming a my tak ani nevíme, zda se něco nestalo. Už tu měli být. V půl osmé je objednána slavností večeře v hotelu Imos. Snad se vše stihne. Skrýváme malinkou nervozitu. Ta z nás padá, když na parkovišti zastavuje autobus. Ani nevystupujte, volám na ně. Večeře nám už stydne. Pojedeme před vámi jako navigátoři. Slavnostní uvítání a seznamování protihráčů probíhá tedy až v průběhu stolování. Brzy všichni sportovci odcházejí do pokojů. Vždyť spánek je tím nejlepším regeneračním prostředkem před zítřejšími utkáními.

Pondělí 2. června 2003. V půl desáté všichni účastníci nastupují pod třepetajícími se státními vlajkami a vlajkou UNITOP ČR. Ředitel odboru sportu Ministerstva vnitra PaedDr. Jaromír Vodehnal, viceprezidenti UNITOP ČR a SR PaedDr. Josef Haupt a Ing. Ján Kuko zahajují oficiální soutěžní den. V deset začínají dvouhry v tenisu. Postupně pak tenisté odehrají i dvě čtyřhry. Celkem 6 zápasů. V jedenáct nastupují na kurt volejbalisté. Nebe je azurové, slunce svítí a rtuť na teploměru se blíží ke třicítce. Přesto se hráči v potu tváře snaží o předvedení nejlepšího výkonu. Ti, co právě nesoutěží, fandí svým borcům. Po dvou sportech Česká republika vede. V tenisu zvítězila 5 : 1 na hry, ve volejbalu 3 : 0 na sety. Zbývá fotbal. Dokáží čeští hráči zvítězit i v něm? Nebo snad Slováci zopakují loňské vítězství v Banské Bystrici? Začíná se tipovat. Každý sází na svou stranu. Realizační týmy ovšem neskrývají nervozitu. Dávají poslední instrukce hráčům. Hvizd píšťalky hlavního rozhodčího zahajuje v pět odpoledne utkání. Již od počátku se ukazují slovenští policisté lépe připravení jak po stránce fyzické, tak herní. Jsou rychlejší a lépe kombinují. Nepomáhá ani povzbuzování českých fanoušků. Slovensko odchází po hodině a půl jako neporažené. Konečné skoré je 3 : 1.

Hodnocení všech utkání probíhají při párty v zahradní besídce areálu. Ptáme se několika účastníků, jak se jim celá akce líbila. Všichni odpovídají stejně. Bylo to super, nemělo to chybu. Co se vám nelíbilo? Krčí rameny a nemohou na nic přijít. Velký obdiv patří pořadatelů ze sportovnímu klubu Kometa. Zhostili se své funkce na jedničku lomenou jedničkou a ještě doplněnou hvězdičkou. Končí čtvrté setkání a slovenští přátelé už začínají plánovat to páté, které proběhne na Slovensku. Tak příští rok na shledanou – dovidenia !!!

V rámci tohoto setkání bylo podepsáno správní ujednání mezi odborem sportu Ministerstva vnitra Ceské republiky a střediskem státní sportovní reprezentace Ministerstva vnitra Slovenské republiky o spolupráci v oblasti sportu. Správní ujednání podepsali za českou stranu PaedDr. Jaromír Vodehnal, za slovenskou stranu Ing. Marián Kukumberk. Předmětem ujednání je dohoda směřující ke spolupráci při vytváření co nejefektivnějších podmínek pro přípravu juniorské a seniorské, mužské a ženské sportovní reprezentace obou států.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport