policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Dnes vám představujeme - SKP Mladá Boleslavzpět

10.4.2002

Náš sportovní klub policie je následníkem Rudé hvězdy Mladá Boleslav, která byla založena v roce 1972 při Útvaru Sboru nápravné výchovy. O největší rozvoj klubu se zasloužil v osmdesátých letech jeho dlouholetý předseda pplk. JUDr. Jaroslav Středa. V této době měl klub 16 oddílů (auto, cyklistika, házená, jachting, judo, karate, kopaná, kulturistika, lyžování, motorismus, nohejbal, odbíjená, orientační běh, stolní tenis, střelba a turistika) a 1 odbor ZRTV.


1. Můžete nám přiblížit Váš sportovní policejní klub ?

Náš sportovní klub policie je následníkem Rudé hvězdy Mladá Boleslav, která byla založena v roce 1972 při Útvaru Sboru nápravné výchovy. O největší rozvoj klubu se zasloužil v osmdesátých letech jeho dlouholetý předseda pplk. JUDr. Jaroslav Středa. V této době měl klub 16 oddílů (auto, cyklistika, házená, jachting, judo, karate, kopaná, kulturistika, lyžování, motorismus, nohejbal, odbíjená, orientační běh, stolní tenis, střelba a turistika) a 1 odbor ZRTV. Celkem měl necelých 600 členů. Postupně došlo k rušení některých oddílů a ke změně struktury složení členské základny. Z klubu odešla většina bývalých příslušníků SNV a naopak vzrostl počet příslušníků a zaměstnanců MV. Díky aktivitě oddílu kopané vzrostl i počet mládeže do 18 let. V současné době v klubu aktivně pracují oddíly házené, kopané, lyžování a nohejbalu a odbor ASPV, který sdružuje kroužky kulturistiky, ledního hokeje, tenisu a střelby. Celkem máme 564 členů. Z toho je 103 příslušníků a zaměstnanců MV a 223 mládeže do 18 let.

2. Působíte ve městě, o kterém se říká, že je bohaté. Mohli bychom to říci i o vašem klubu ?

Mladá Boleslav jistě patří mezi bohatá města ČR a to i přesto, že v posledních dvou letech obdržela na státních dotacích o několik set milionů Kč méně. Naštěstí se však nezměnil vztah jeho představitelů ke sportu a k jeho podpoře. Pochopitelně největší podpoře se těší FK a HC Mladá Boleslav. Náš klub dostává dotace na sportovní činnost mládeže a příspěvek na údržbu sportovních zařízení. Na to, zda je bohatý i náš klub existuje jistě více názorů. Jednoznačně však mohu konstatovat, že bývalá RH byla bohatší. Po roce 1990 jsme museli z důvodu neúměrně vysokých místních poplatků prodat rekreační chalupu v Oldřichově v Hájích. Výrazné snížení sportovní činnosti způsobil Městský úřad Kosmonosy, který nám zakázal provozovat motokrosový areál V Rokli, kde jsme pořádali minimálně 2 motokrosové závody ročně včetně motokrosu televizního a z důvodu chybně uzavřené smlouvy o trvalém užívání a nevyjasněným majetkovým vztahům k pozemkům byla větší část areálu převedena na město. Po tomto rozhodnutí byla vlastně ukončena činnost motoristického oddílu. Dle mého názoru další ranou pod pás byla skutečnost, že po několikaletém soudním sporu jsme museli v roce 1999 navrátit vlastnická práva k rekreačnímu středisku v Drhlenách ČOS Praha. Tento objekt v hodnotě zhruba 3,5 mil. Kč byl vybudován ve spolupráci s OV ČSTV Mladá Boleslav z polorozpadlé dřevěné klubovny. V našem majetku nám zůstaly pouze tenisové kurty se šatnovým objektem v hodnotě 2,415 mil. Kč a ke sportovní činnosti využíváme hřiště na kopanou a házenou, která leží na pozemcích města a jako sportovní zařízení nebyla nikdy zkolaudována.


3. Jak získáváte finance pro svoji činnost ?

Hlavním zdrojem příjmu, kromě výše uvedených příspěvků města, je dotace od UNITOP ČR. Ta se však nedá použít pro všechny členy klubu a proto jsou některé oddíly odkázány pouze na oddílové příspěvky a v poslední době velmi těžko získávané sponzorské dary. Velmi nás mrzí, že se nám nepodařilo přesvědčit ke spolupráci nejúspěšnější podnik v ČR a to firmu Škoda Auto. Její představitelé jsou totiž ochotni přispívat pouze na státní reprezentaci a to naši členové v současné době nesplňují. Od drobných sponzorů získáme zhruba 100-150 tisíc Kč ročně. Téměř nulová je finanční podpora z ČSTV (kromě drobných dotací od sportovních svazů). Hlavním důvodem je údajně to, že dostáváme dotaci z UNITOP ČR.


4. Co se vám na práci v klubu líbí ?

Členem klubu jsem od roku 1976. Aktivně jsem sportoval 13 let. Současně jsem pracoval v různých funkcích. Vždy mě těšilo, když se nám podařilo dobře připravit jednotlivé sportovní akce. Kromě motokrosových závodů o kterých jsem se již zmínil se jednalo zejména o Mistrovství ČSR v AOS družstev, Přebor FMV ve střelbě a Československý pohár v cyklokrosu. Jsem rád, že i v dnešní době se najde celá řada dobrovolných funkcionářů a organizátorů, kteří se bez nároku na finanční odměnu na sportovní činnosti podílejí. Chtěl bych připomenout hlavně Cihláře, Janečka J., Kozderku, Pařízka a Sýkoru.


5. A naopak, co vás trápí ?

O finančních prostředcích jsem se již zmínil. S nimi dále úzce souvisí neustále vzrůstající ceny za elektrickou energii, vodu a nájemné za cizí sportovní zařízení. Zejména pronájem lední plochy je velmi vysoký. Rovněž cestovní náklady stále rostou. Největší problém který nás trápí je však skutečnost, že na námi užívaných pozemcích plánuje město rozšíření koupaliště a vybudování parkovacích míst. Máme sice příslib, že v případě realizace uvedeného záměru nám bude umožněno sportovat v jiných lokalitách města, ale tento „Damoklův meč“ nám brání ve větších investicích do šatnových objektů a proto provádíme pouze nejnutnější údržbu.


6. Prozraďte nám jména úspěšných sportovců vašeho klubu ?

V 30.leté historii klubu nás reprezentovala celá řada významných sportovců zejména z řad členů auto a moto oddílů. Protože nelze vyjmenovat všechny uvedu, dle mého názoru, ty nejúspěšnější. Předem se omlouvám těm na které možná zapomenu. Mistry Evropy se stali J.Bartoš, Michl a Samohýl. Mistry ČSSR Festa a Kapras a Mistry ČSR Janeček, Zavřel a posádka Svárovský-JUDr. Vlček. K úspěšným motokrosovým jezdcům patřil dále Sedláček a A.Bartoš. Přeborníky v resortních soutěžích byli Bažant, Cápová, Hlaváč, Krautwurst, Smetana a Trejbal. V roce 1995 se Krautwurst zúčastnil Světových policejních her v australském Melbourne. Většina členů je však zapojena do sportů kolektivních. Úspěšný je oddíl házené, jehož družstvo mužů si v roce 1998 zajistilo postup do 3. ligy. Fotbalová a nohejbalová družstva hrají krajské a okresní přebory a družstvo ledního hokeje pouze odborářskou ligu pracujících.


7. Jak se projevuje vaše spolupráce s P ČR ?

Při spolupráci s P ČR se hlavně podílíme na zajištění zájmové tělesné přípravy. Z dotace poskytnuté UNITOP ČR jsou hrazeny pronájmy sportovních zařízení (lední plocha, tělocvična a kryté tenisové kurty), nákup dresů, hokejek, tenisových raket, míčů a dalšího sportovního materiálu a pro střeleckou přípravu nákup nábojů. Nemalé prostředky byly použity na nákup posilovacích strojů a činek. Jsem však přesvědčen, že ve vzájemné spolupráci máme ještě rezervy. V některých směrech totiž stagnovala. Současná jednání s pracovníky skupiny služební přípravy a krizového řízení naznačují, že v dohledné době dojde k jejímu rozšíření ke vzájemné oboustranné spokojenosti.


8. Jaké akce chystáte pro vaše členy ?

V roce 2002 připravujeme pro příslušníky a zaměstnance MV přebor ve střelbě, 2x turnaj v bowlingu, 2x turnaj v tenisu, soutěž v silovém trojboji o nezdatnějšího příslušníka a pokusíme se uspořádat vánoční turnaj v ledním hokeji. V tomto roce je také náš klub garantem za výběr sportovců na Mistrovství UNITOP ČR za Středočeský kraj. Pro všechny členy připravujeme celkem 6 halových turnajů v kopané, 2 turnaje v nohejbalu a 2 tenisové turnaje.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport