policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Čeští policisté přivezli z "Mistrovství světa ozbrojených složek" v ledním hokeji bronzzpět

18.3.2011
foto

Švýcarské město Bern uspořádalo ve dnech 19. – 24. února 2011 první ročník Mistrovství světa v ledním hokeji policie, armády a pohraniční stráže. Turnaje se zúčastnily týmy z Ukrajiny, Kanady, Polska, Německa, Švýcarska, Rakouska, USA a Velké Británie. Některé země vyslaly dokonce více jak dva kolektivy.
Cestou Unie tělovýchovných organizací Policie ČR bylo do soutěže přihlášeno i reprezentační družstvo Policie ČR. Náš tým tvořili policisté zařazení k různým policejním útvarům z celé republiky. Vzhledem k tomu, že tato akce nebyla uvedena v kalendáři oficiálních mezinárodních soutěžích pořádaných světovou nebo evropskou sportovní policejní unií (USIP, USPE), nebyli bohužel někteří velice kvalitní hráči ze služby uvolněni.
Od pondělního rána 21. února bojovalo 17 přihlášených týmů ve čtyřech skupinách na zimních stadionech v Lyss, Aabergu a Langenthalu. Hrací doba byla stanovena dvakrát 20 minut čistého času. Výběr české policejní reprezentace hrál v Langenthalu vzdáleného asi 70 km od místa ubytování. Základní skupinu jsme vyhráli v celkovém poměru 49 : 0 a postoupili do čtvrtfinále bez ztráty kytičky.
V boji o postup z čtvrtfinále náš tým porazil jeden ze švýcarských nasazených klubů 12 : 1.
V semifinále čeští policisté v regulérní hrací době remizovali s hráči kantonu Bern. Při tomto zápase nebyli domácí rozhodčí vyloženě nestraní. Neustále docházelo k vylučování a náš kolektiv hrál většinu času v oslabení. Asi deset minut před ukončením zápasu nám nebyl uznán třetí gól. Přestože se nadále hrálo v třetině soupeře, další branku jsme nedokázali vstřelit, a tak skončila řádná hrací doba remízou 2 : 2. K rozhodnutí o vítězi byly určeny tři nájezdy. Bohužel ani jeden z těchto nájezdů jsme neproměnili, zatímco Švýcarům se podařilo jedenkrát puk dostat za záda našeho brankáře.a postoupit do boje o zlato.
Český reprezentační tým se o třetí místo utkal se švýcarským týmem TICHINO na hokejovém stadionu v městě Lyss. V tomto zápase hráči Policie ČR zvítězili 12 : 1.
Do finále se kromě pořádajícího Bernu probojovalo družstvo Kanady. Hala byla do posledního místa zaplněna jak účastníky turnaje, tak místními obyvateli, kteří přišli na finále fandit domácím hráčům. Kanaďané boj o prvenství prohráli 5 : 2. Za stavu 4 : 2 a dvou minut do konce utkání se ještě pokusili vyrovnat a odvolali brankáře. Bohužel se jim to nepodařilo.
Mistrovství bylo pro český policejní reprezentační tým první větší konfrontací s hokejisty jiných států na mezinárodní úrovni. Obstálo v ní na výbornou jak celé družstvo, tak jednotlivci. V celém turnaji jsme obdrželi i s nájezdem celkem 5 branek a soupeřům jich nadělili 75, což jasně svědčí o připravenosti naší reprezentace.
Za to patří díky nejen všem hráčům, trenérům a celému realizačnímu týmu, ale i Unii tělovýchovné organizaci Policie ČR, která finančně celou akci zabezpečila.
Jiří Zlatník, Petra Drbohlavová




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport