policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Dnes vám představujeme - SKP Rapid sport Plzeňzpět

15.7.2001
Ilustrační foto

Dnes Vám představíme další sportovní policejní klub, který nese název SKP RAPID SPORT a sídlí Plzni. Má 900 členů, 25% tvoří mládež do 18 let. Obrátili jsme se na Ing. Pavla Šnebergera, výkonného místopředsedu klubu, a zeptali jsme se ho:


Co nám prozradíte o historii vašeho sportovního klubu?

Kořeny existence a tudíž historie nynějšího SKP RAPID SPORT v Plzni sahají na samý počátek 20. století. Klub byl založen kolem roku 1915. Jsou dochovány relikvie z roku 1931, tehdy klub nesl název FC UNION Plzeň a jeho stěžejní náplní byla kopaná. V roce 1936 již nesl klub název SK RAPID PLZEŇ, jak lze vyčíst z poháru za 1. místo Nocarova memoriálu. Po roce 1945 byl klub začleněn do systému tělovýchovy pod křídly MV s názvem TJ RUDÁ HVĚZDA. Již v tomto období se jednalo o klub s poměrně širokou členskou základnou zabývající se mnoha sporty, např. kopanou, házenou, atletikou, motokrosem, cyklistikou, střelbou. Po roce 1989 se náš klub vrací v určitém přechodovém období k původnímu názvu RAPID pod křídla UNITOP ČR.


A co můžete říci čtenářům k současnému dění u vás?

SKP RAPID SPORT patří k největším sportovním klubům v Plzni a její členové se sportovně vyžívají v boxu, cykloturistice, FREE BMX, hokejbalu, v kopané mužů i žen, v malé kopané, v motokrosu, v nohejbalu, ve volejbalu, paintballu, sebeobraně, softballu, ve střelbě brokové, parkurové, praktické a sportovní a v tenisu. Oddíly můžeme rozdělit z hlediska úrovně do 3 základních skupin: rekreační, zájmově výkonnostní, která je počtem členů nejpočetnější, a vrcholová, která je zastoupena oddíly sportovní a parkurové střelby, jejichž jednotlivci dosahují významných úspěchů na evropských a světových soutěžích. Mezi jeho členy můžeme najít slavná jména sportovní střelby minulosti i současnosti. Jména Vladimír Hurt, Vlastislav Fiala, Jindřich Skupa, Bohuslav Šulc nebo Josef Šváb jsou zapsána nejednoho rekordu či medailového umístě ní na evropských a světových šampionátech.


Jste sportovním policejním klubem. Jak se konkrétně projevuje vaše spolupráce s P ČR?

Spolupracujeme s P ČR Správou Západočeského kraje v Plzni zejména při základní a nadstavbové tělesné přípravě policistů. Dále se oddíl parkurové střelby zabývá policejními střeleckými disciplínami. V současnosti má RAPID lví podíl na vedení disciplín PPC na českou střeleckou scénu. V roce 2000 uspořádal první ročník mezinárodního závodu PPC CZECH OPEN, který se přes dětské nemoci setkal s pozitivním ohlasem doma i v zahraničí. V letošním roce chceme spořádat 2. ročník PPC CZECH OPEN, jedno kolo Národního poháru PPC a jedno kolo seriálu Českého poháru EPP. Nově chceme zorganizovat závod v Biancchi cupu, což je další z rodiny policejních disciplín. Klub se však nevěnuje jen akcím pro střeleckou veřejnost, ale i soutěžím určeným policistům. Již několikrát byl spolupořadatelem policejních mistrovství ČR. Každoročně participuje na zajištění krajského přeboru policie. Na řadové policisty je zaměřena i soutěž ve střelbě ze služebních zbraní „Opohár komisaře “. Má za sebou již sedm ročníků. Dále pořádáme turnaje v nohejbalu a sálové kopané, zejména turnaj v malé kopané „Memoriál por. Hrubého “se těší obrovské oblibě.


Jaké materiální podmínky a zázemí má váš sportovní klub k tomu, aby tolik oddílů mohlo fungovat?

Areál SKP RAPID SPORT v Plzni „Na Lopatárně “ obsahuje ve svoji 17-ti hektarové rozloze mnoho sportovišť - 1 travnaté fotbalové hřiště, 2 škvárová, 1 na házenou, 1 na hokejbal, 1 na softball, 3 kurty na odbíjenou, 2 na nohejbal a 4 tenisové kurty, dále kilometrový cyklistický okruh, 400 m. atletický ovál a speciální trať pro FREE BMX. Svojí rozlohou a vybavením areál slouží široké veřejnosti a děti ze širokého okolí setu mohou bez rizika sražení automobilem prohánět na kolech, kolečkových bruslích a lyžích. Je jasné, že výše uvedená činnost stojí ročně řádově miliony korun. Současné ekonomické možnosti pro sport obecně se vyznačují spíše horšími podmínkami. Velký dík patří UNITOP ČR, protože její finanční podpora má pro nás velký význam


Jaké úkoly jste si vytýčili do budoucnosti?

Hlavním úkolem SKP RAPID SPORT v Plzni je zejména urovnat majetkoprávní vztahy, stabilizovat hospodářský potenciál a zajiš ovat dostatečný přísun finančních prostředků pro svoje členy tak, aby se podmínky pro jejich činnost mohly postupně zlepšovat. Děkuji za rozhovor a držím vám palce při uskutečňování vašich předsevzetí.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport