policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Stručně z naší činnosti…zpět

26.7.2010
foto

( Policejní mistrovství ČR v lyžování, PM ČR v judu, fotbal s Francií, Mistrovství UNITOP ČR v alpském lyžování, sálová kopaná, policejní víceboj, střelba, jízda na koni atd. )


• Policejní mistrovství ČR v lyžování se uskutečnilo ve dnech 15. – 18. února 2010 na běžeckých tratích v Novém Městě na Moravě. Na pořadatelství se spolupodílelo Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy, Policejní prezidium ČR, Centrum sportu MV a Sportovní klub policie Union Praha. Závodila téměř stovka policistů a zaměstnanců Police ČR nebo Ministerstva vnitra. V kategorii mužů do 35 let v kombinovaném závodě 10 km klasickou technikou, 15 km volnou technikou prvenství získal Michal Schreiber před Josefem Veberem, oba byli zástupci KŘP hl. m. Prahy, 3. místo obsadil Radomír Bačo, reprezentant KŘP Jihomoravského kraje. V kategorii 36 – 45letých byl nejúspěšnějším René Sikora z KŘP Moravskoslezského kraje, druhé místo vybojoval Marian Konderla z týmu reprezentující útvary s celorepublikovou působností a třetí dojel zástupce KŘP Ústeckého kraje František Karlík. V kategorii nad 46 let se na nejvyšší stupeň postavil reprezentant Ministerstva vnitra a policejních škol Jaromír Šimůnek, který více než se sedmiminutovým náskokem dojel do cíle před Jaroslavem Balatkou z KŘP Libereckého kraje a Pavlem Balcarem z KŘP Královehradeckého kraje. V ženské kategorii do 35 let na tratích 5 km klasicky a 7,5 km volnou technikou si pro titul mistryně Policie ČR pro rok 2010 dojela Simona Jiřičková z Libereckého kraje, 2. místo obsadila Tereza Jansová z Karlovarského kraje, třetí byla Alena Balcarová z Jihomoravského kraje. Mezi ženami nad 35 let kralovala Marcela Hloušková z Olomouckého kraje, stříbro si odvezla Klára Rampírová z Moravsko-slezského kraje, bronz Iva Dobešová z Jihomoravského kraje. Rychlostní závod na trati 1000 m volnou technikou se jel bez rozdílu kategorií. Mistrovské tituly si vybojovali Michal Schreiber a Simona Jiřičková. Ve štafetových závodech čtyřčlenných družstev zvítězili Severočeši - Simona Jiřičková, Michael Kotyza, Jaroslav Balatka a František Karlík před pražským a jihomoravským kvartetem.
• O titul mistrů Policie ČR v judo za rok 2010 bojovali judisté – policisté v rámci Policejního mistrovství ČR, které se uskutečnilo 24. února na tatami Územního odboru P ČR v Písku. V kategorii do 66 kg zvítězil Radek Valenta z Prahy, do 73 kg Martin Hubinka z útvaru zvláštních činností, do 81 kg. Tomáš Veselý, reprezentant škol Ministerstva vnitra, do 90 kg Jihočech Jindřich Drahoš, do 100 kg vyhrál Rudolf Kříž ze Služby cizinecké policie a nad 100 kg Martin Dufek z Jihomoravského kraje. V soutěži žen do 63 kg zvítězila Miroslava Vaňková ze severních Čech, do 57 kg neměla konkurentku Martina Hetešová z Prahy a do 78 kg Eva Kocourková, závodnice útvaru zvláštních činností.
• 10. března 2010 sehráli fotbaloví reprezentanti Policie ČR v Praze na Strahově na hřišti Tréninkového centra mládeže AC Sparty Praha přátelské utkání s francouzským protějškem. Utkání skončilo remízou 1:1. Autorem branky českého týmu se stal již v prvním poločase Jan Martínka.
• 13. března 2010 proběhlo v lyžařském středisku SKI Sněžník Dolní Morava první Mistrovství UNITOP ČR v alpském lyžování, které tak navázalo na sedm ročníků Velké ceny. Závod se konal na vysoké sportovní úrovni za podpory mnoha diváků. Největší počet účastníků bylo v kategorii mužů do 40 let, kde zvítězil Jan Kopřiva z Pražské letecké služby Policie ČR vynikajícím celkovým časem 57,53 s. V druhé věkové kategorii mužů se projevila zkušenost bývalých výborných lyžařů a reprezentantů ČR z pořádajícího klubu SKP Kometa Brno. Nejrychlejším byl Vladimír Vokřál. V kategorii žen již tradičně zvítězila Jana Zahradníková, také členka pořádajícího klubu.
• SKP Maják Jablonec nad Nisou uspořádal dne 20. dubna 2010 Mistrovství UNITOP ČR v sálové kopané. Turnaje se zúčastnilo deset týmů z celé republiky. Zlaté medaile si vybojovali hráči reprezentující KŘP hl. m. Prahy, stříbrné fotbalisté z KŘP Jihočeského kraje a bronzoví byli zástupci FC SPŠ Orion Praha. Nejlepším střelcem byl vyhodnocen Leoš Novák z Prahy, nejlepším brankářem Michal Hádeček z Českých Budějovic.
• Letošní Hervis 1/2Maraton se běžel v pražských ulicích dne 28. března. Ve speciální kategorii záchranných a bezpečnostních složek určené pro příslušníky policie nebo armády, záchranáře atd. se v závodu jednotlivců umístil časem 1:14:28 reprezentant Policie ČR Antonín Klika na 2. místě, v soutěži čtyřčlenných štafetových týmů družstvo Policie ČR ve složení Václav Škvor, Jan Bláha, Lukáš Razým a Pavel Hrdina s dosaženým časem 1:11:29 zvítězilo.
• Policejní mistrovství ČR 2010 v policejním víceboji se opětovně konalo v Domažlicích. Na jeho organizačním zabezpečení se podílelo Krajské ředitelství policie Plzeňského kraj, odbor vzdělávání ředitelství pro řízení lidských zdrojů PP ČR, Centrum sportu MV, UNITOP ČR a SKP Školního policejního střediska Domažlice. Ve čtyřech sportovních disciplínách navazujících na služební přípravu policie startovali zástupci osmi krajských ředitelství policie a Služby cizinecké policie. Titul mistra Policie ČR pro rok 2010 si vybojovali: v 1. věk. kat. Václav Carda (Plzeňský kraj), v 2. věk. kat. Jan Materna (hl. m. Praha), ve 3. věk. kat. Pavel Krejčík (Ústecký kraj), v kat. žen Pavla Leníková (hl. m. Praha). V soutěži družstev zlato získali reprezentanti Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy – Pavel Findrik, Jan Materna, Pavel Dvořák a Pavla Leníková.
• Mistrovství UNITOP ČR ve střelbě VPi uspořádal dne 15. května Sportovní střelecký klub policie UNITOP Sokolov. V disciplíně VP 10 + 10 + 10 zvítězil Daniel Medek z SKP Semily výkonem 290 bodů před Vladimírem Frančekem z PSK Cheb (285 bodů) a Petrem Krčkem z pořádajícího klubu (taktéž 285 bodů). V kategorii žen nejlepších zásahů dosáhla Vladimíra Novotná, členka PSK Cheb (276 bodů), jen o tři body méně nastřílela domácí Eva Polívková a o šest střelkyně SKP Rapid Plzeň Bedříška Hyková. Ze soutěže družstev vítězně odešla trojice ve složení Pavel Žiaček, Petr Radkov, a Petr Krčka za zisk 849 bodů.
• Ve dnech 21. – 22. května 2010 proběhl v Brně v jezdeckém areálu Panská Lícha již 13. ročník Policejního mistrovství České republiky 2010 v jízdě na koni. Na pořadatelství se spolupodílely Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje, Centrum sportu MV, Unie tělovýchovných organizací Policie ČR a Sportovní klub policie Kometa Brno. Technické provedení zajistil odbor služby pořádkové policie KŘP Jihomoravského kraje, oddělení služební hipologie. Do závodu Grand prix Policie ČR se přihlásili celkem 34 závodníci nejen z České republiky, ale také z Polska, Slovenska, Ruska a Německa. Soutěžilo se v crossové jízdě, která obsahovala 11 přírodních překážek vysokých 90 cm, širokých 100 cm, ve skokovém parkuru s 8 parkurovými překážkami vysokými 100 cm, širokými 100 cm. Třetí soutěží byl policejní parkur zaměřený na výkon policejní práce jezdce a koně. Mistrem Policie ČR pro rok 2010 získal domácí jezdec Michal Slezák na koni Bossovi, za ním se umístili taktéž brněnští závodníci Renata Ostřanská s Vizirem a Radek Šejstal na koni Listr. Taktéž v Grand Prix, do které se započítávaly výsledky všech zúčastněných policistů, zvítězil Michal Slezák před Nicole Schutze a koněm Kristalem ze Saska a Renatou Ostřanskou.
• Mistrovství UNITOP ČR v nohejbalu se letos 27. května tradičně uskutečnilo v režii SKP Prezidium Praha na kurtech sportovního areálu Centra sportu MV v pražské Stromovce. Ve skupině do 39 let zvítězilo družstvo SKP Žďár nad Sázavou, které ve finále porazilo tým VPŠ MV v Brně 2:1. O bronzové medaile se utkali muži ze Zásahové jednotky KŘP Středočeského kraje s policisty z Územního odboru P ČR v Táboře. Zásahová jednotka zvítězila 2:0. V kategorii 40 – 55 let prvenství vybojovali opět reprezentanti SKP Žďár nad Sázavou, když porazili ve finálovém utkání novojičínské hráče 2:0, třetí místo vítězstvím 2:1 nad Službou cizinecké policie získali hráči VPŠ MV v Brně. Ve věkové skupině nad 56 let titul mistra UNITOP ČR získali nohejballisté z Územního odboru P ČR Písek.
• Mistrovství UNITOP ČR v triatlonu se uskutečnilo v rámci Českého poháru Age groups v triatlonu 2010 dne 30. května 2010 v Ostré u Lysé nad Labem. Technickým uspořádáním se na výbornou zhostil SKP Nymburk. V kategorii do 40 let byl nejrychlejším mužem - policistou Jan Wainer z Loun, nad 40 let zvítězil Jiří Špetla z Hradec Králové, v kategorii žen Andrea Zátopová, závodnice z Moravskoslezského kraje.
- pd -




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport