policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Stručně z naší činnosti…zpět

28.7.2009

( sálová kopaná, půlmaratón, PM ČR plavání, PMS kros, policejní víceboj, kuželky, střelba ze služební zbraně, nohejbal trojic, horská kola, PIM, fotbal )

• Na Mistrovství UNITOP ČR v sálové kopané, které uspořádal 26. března 2009 v Praze Sportovní klub policie FC 158 Praha, přijelo bojovat o titul mistra UNITOP ČR pro rok 2009 deset týmů z celé republiky. Prvenství vybojovali a mistry se stali hráči SKPŠ Praha, stříbrné medaile si odvezlo družstvo Hasičského záchranného sboru Severomoravského kraje a bronz získali zástupci Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy. Jako nejlepší hráč byl vyhodnocen Daniel Kyška (HZS Severomoravského kraje), nejlepším brankářem se stal Miroslav Blabla (SKP Zlín) a nejlepším střelcem Zdeněk Pekárek (KŘP hl. m. Prahy).
• Dne 28. března 2009 se v Praze konal „Hervis půlmaraton Praha“, jehož cílem proběhlo 4591 běžců. Do kategorie záchranný a bezpečnostních složek se přihlásilo 48 běžců, prvních pět míst obsadili policisté. Zvítězil Antonín Klika z Berounu v čase 1:12,35 hodin. Štafetového běhu čtyřčlenných družstev Hervis firemního půlmaratonu (3 x 5 km, 1 x 6,097 km) se zúčastnilo 184 čtveřic. Reprezentanti Policie ČR Jan Bláha, Václav Škvor, Michal Kučera, a Lukáš Razým zopakovali loňský úspěch. V čase 1:08,34 hodin doběhli na prvním místě.
• Centrum sportu MV, Krajské ředitelství policie Severočeského kraje, Unie tělovýchovných organizací Policie ČR a SKP Sever Ústí nad Labem uspořádaly dne 1. dubna 2009 v plaveckém bazénu Klíše v Ústí nad Labem Policejní mistrovství ČR v plavání. V deseti vypsaných disciplínách ve čtyřech kategoriích (tři věkové kategorie mužů a jedna věková kategorie žen) bojovalo o tituly mistrů Policie ČR pro rok 2009 osmdesát pět policistů a policistek. Na základě dosažených plaveckých časů byla v závěru mistrovství provedena nominace závodníků, kteří budou Českou republiku reprezentovat v červenci ve Španělsku na Policejním mistrovství Evropy.
• Pouze dva policisté, a to Jan Bláha z Českých Budějovic a Jan Hřích z Loun, reprezentovali Českou republiku na Policejním mistrovství světa v krosu. Běžecký závod se uskutečnil 4. dubna 2009 V Larnace na Kypru. Na start nastoupilo 50 mužů a 10 žen. Jan Bláha doběhl na 22. místě, Jan Hřích byl dvacátý pátý. V kategorii mužů zvítězil Katařan Sirma, mistryní světa se stala Ankutová z Rumunska. V soutěži družstev byli nejúspěšnější Ukrajinci, v obou kategoriích vybojovali zlaté medaile.
• Policejní mistrovství ČR v policejním víceboji proběhlo v letošním roce ve dnech 4. – 6. května ve Školním policejním středisku v Domažlicích. Zúčastnilo se jej 47 závodníků z devíti útvarů Policie ČR. Obsahem soutěže byla záchrana tonoucího, překonání překážkové dráhy, střelba za ztížených podmínek a běh terénem. Mistrem Policie ČR pro rok 2009 se stal v 1. věkové kategorii Aleš Mikulovský, ve 2. věkové kategorii Karel Hrach, ve 3. věkové kategorii Petr Müller, v kategorii žen zvítězila Lucie Čiperová. V soutěži družstev si prvenství zajistilo kvarteto Krajského ředitelství policie Středočeského kraje ve složení Petr Vystoupal, Martin Drda, Petr Müller a Lenka Trčová.
• Ve dnech 14. – 17. května 2009 uspořádal SKP Trutnov Mistrovství UNITOP ČR v kuželkách. Celkem 27 družstev, 90 mužů a 18 žen soutěžilo na drahách v kuželnách v Trutnově a ve Vrchlabí o dosažení co největšího počtu bodů v koulení do „plných“ a v „dorážce“. V mužích zvítězil Evžen Cigl (719 bodů), v ženách Dagmar Štěpánová (644 body). V soutěži družstev se stal nejúspěšnějším týmem SKP Trutnov „A“ (1602 body), v soutěži dvojic zvítězili Michal Koubek a Jiří Zemánek (561 bodů).
• Sportovní střelecký klub policie UNITOP Sokolov uspořádal 16. května 2009 na své střelnici v Lomnici Mistrovství UNITOP ČR ve střelbě ze služební zbraně. V soutěži tříčlenných družstev nejúspěšnější z patnácti soutěžících trojic byli domácí střelci Jaroslav Klíma, Pavel Žiaček a Petr Krčka. V soutěži jednotlivců se vítězem stal Daniel Medek, člen SKP Semily, v kategorii žen vyhrála Vladimíra Novotná z PSK Cheb. V kategorii mužů z ostatních střeleckých klubů první místo obsadil Viktor Kamann.
• Mistrovství UNITOP ČR v nohejbalu trojic se konalo 21. května 2009 v areálu Centra sportu MV ve Stromovce. Technickým uspořádáním byl pověřen Sportovní policejní klub Prezidium Praha. Své dovednosti přijelo porovnat osmnáct mužských družstev. V kategorii do 39 let zvítězila trojice z SKP Mladá Boleslav (Polák, Zboroň, Vrbata) před zástupci Policie ČR z Tábora (Vořechovský, Semrád, Tomášek) a SKP Domažlice (Svoboda, Suchý, Stahl). V kategorii nad 40 let mistrovský titul vybojovali reprezentanti Služby cizinecké policie ( Bárta, Čáp, Ledvina, Šach). Druzí byli členové SKP Karlovy Vary (Rozsypal, Herman, Chytráček), třetí místo obsadili hráči Policejního prezidia ČR (Čáp, Kuthan, Hanzlík, Brhovský).
• Mistrovství UNITOP ČR v horských kolech se uskutečnilo 30. května 2009 v Jizerských horách v režii SKP Prezidium Praha. Muži zdolávali trať dlouhou 40 km, ženy 20 km. Nejrychleji závod v 1. mužské věkové kategorii do 39 let absolvoval Luděk Ambru z Policejního prezidia ČR, ve 2. věkové kategorii do 55 let Kamil Sajda, člen SKP Nový Jičín, a ve 3. věkové kategorii nad 56 let do cíle dojel jako první Jaroslav Podlipný z PSK UNION Praha. Mez ženami 1. věkové kategorie do 39 let byla nejúspěšnější Dagmar Tučková z Policejní akademie ČR, mezi ženami nad 40 let zvítězila Olga Poloprutská z Policejního prezidia ČR.
• V rámci Pražského mezinárodního maratonu, který se běžel 10. května 2009 ulicemi hlavního města za účasti 6000 běžců ze 73 zemí, se uskutečnilo reciproční přátelské utkání mezi policejními reprezentačními družstvy Slovenska, Slovinska, České republiky a Francie. V soutěži družstev zvítězila Česká republika v čase 7:03:18 hodin před Slovinci. V soutěži jednotlivců byl nejrychlejším Francouz Georges De Araujo, který absolvoval maratonskou trať za 2:35:32 hodin. Kromě tohoto mezinárodního policejního závodu se reprezentační družstvo resortu Ministerstva vnitra ČR zúčastnilo štafetového maratonu, ve kterém obsadilo 2. místo v čase 2:23:33 hodin.
• Dne 17. května 2009 sehrál fotbalový reprezentační tým Policie ČR s Monakem 1. kolo kvalifikace na Policejní mistrovství Evropy, které se uskuteční příští rok v Řecku. Naši hráči zvítězili 7:0. Na podzim je čeká 2. kole, které sehrají s Irskem.
Petra Drbohlavová




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport