policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Dnes vám představujeme SKP SUŠICEzpět

24.5.2005

Je krásný zimní den. Azurové nebe. Sluneční paprsky dopadají na sněhem pokrytou přírodu. Ta spí svým zimním spánkem. Lidé však nejsou medvědi zalezlí ve svých brlozích. Jako mravenečci se tu pohybují po svahu Kvildy. Vlekem se nechají na lyžařských prkýnkách vyvážet na vršek a pak sjíždí dolu do údolí.

A to se stále opakuje. Nahoru, dolů, nahoru, dolů. Pozoruji ten rej človíčků. A protože jsem tvor společenský, zapojuji se do tohoto dění. Podléhám lyžařské euforii a prožívám pocit lyží, sněhu a ladnosti pohybu. Mám nesmírnou radost. Jsem šťastná. Sama sebe se ptám: Co tě k tomu přivádí? Čí je to zásluha, že tu mohu prožívat krásné chvíle, být v pohybu a přitom odpočívat, že tu mohou být i další lidé a ti mohou prožívat něco podobného? Hledám odpovědi. A nacházím je u pana Václava Kopačky.


Prozraďte, kde se vlastně nacházím?

Nacházíte se v příhraniční obci Kvilda v centrální části Šumavy ve výšce 1000 m nad mořem. Kousek od nás pramení naše nejhezčí řeka Vltava. Přestože Kvilda a její okolí je především rájem pro běžkaře, jak vidíte, i k nám na sjezdovku si lidé cestu najdou, i když tato sjezdovka není určena pro náročné lyžaře, ale spíše pro děti a začátečníky.


Opravdu tento vlek patří sportovnímu klubu policie?

Celý areál tvoří 2 vleky poma, jeden krátký vlek pro nejmenší děti, tzv. provázek, a vloni jsme zakoupili další přenosný vlek s ocelovým lanem o délce 120 m. Naší snahou je podřídit vše dětem. Nejmenší prckové začínají na provázku, pak přejdou na delší vlek s ocelovým lanem a skončí na pomě. Nejen rodiče a instruktoři lyžování, ale i my máme radost, když vidíme, jak se některé děti v půběhu několikadenního pobytu u nás zdokonalují.
No ale, abych odpověděl na vaši otázku. Jeden vlek poma máme v pronájmu a zbytek je skutečně majetkem SKP Sušice.


Co takové provozování lyžařského vleku obnáší?

Tak na tuto otázku by vám nejlépe odpověděl pan Veverka, který patří ke kvildskému vleku stejně, jako ke Kvildě patří král Šumavy. Pan Veverka, dřívější známý ligový a mezinárodní fotbalový rozhodčí, byl až do nedávné doby dlouholetým předsedou SKP a jedině díky němu zde byly tyto vleky postaveny. Dodnes se o provoz, opravy a údržbu stará. Kdo pana Veverku nezná, nevěří, že je mu už více než 70 let.
Ale k vaší otázce, pokud chceme, aby naši hosté byli spokojeni a samozřejmě abychom měli i nějaké zisky, je důležitá příprava před sezonou. Je to především práce, ale i nutnost neustále investovat. V letošním roce jsme například investovali do rekonstrukce osvětlení pro noční lyžování. Důležité je, že máme kolem sebe dobrou partu vlekařů, kteří dovedou zabrat v práci, ale i pobavit lyžaře a děti. Důležitá je i podpora od místního obecního úřadu. Možná, že v dnešním tržním prostředí to asi není normální, ale u nás lyžují všechny kvildské děti a rodiče zdarma. A co se týče jízdného, tak jízdenka na půl dne u nás stojí pro děti 50,- Kč a pro dospělé 60,-Kč. Nevíme o žádném jiném vleku v republice, kde by bylo jízdné levnější, ale věřte, nebo ne, my si myslíme, že se nám to v konečném součtu vyplatí.


Lyžování je sport, který se u nás provozuje především v zimě. Znamená to, že váš klub v létě tzv. spí?

To určitě ne, můžeme s nadsázkou říci, že v zimě peníze vyděláme a v létě je utrácíme za sportovní akce.


Kdo je duší sportovního klubu?

Nemohu říci jméno nějakého jednotlivce, ale jsem spokojen se současnou prací výboru. Jsme devítičlenný výbor a každý z nás aktivně sportuje. V tomto složení pracujeme už 2 roky a jsem rád, že je mezi námi dobrá spolupráce a na každého člena je spolehnutí, což dříve nebylo pravidlo.


Kolik členů se do činnosti klubu zapojuje? Jak se srovnáváte s naplňováním veřejně prospěšného programu, zaměřeného na sportování policistů a zaměstnanců policie?

Naší členskou základnu tvoří policisté a několik civilistů, kteří za náš klub hrají lední hokej. Když říkám policisté, počítám sem i kluky z městské policie v Sušici, které jsme vzali mezi sebe. Jako asi v každém SKP jsou členové, kteří aktivně sportují. Někteří sportují jen občas a někdo platí pouze členské příspěvky. Ale těch aktivních je většina. Důležité je, že se snažíme vytvářet prostor a hlavně materiální a finanční zázemí, aby mohl sportovat každý. K tomu je také zaměřen veřejně prospěšný program. Díky penězům, které vyděláme na provozu vleku si můžeme dovolit pronájem zimního stadionu v Sušici. Jedenkrát v týdnu pro naše členy a jejich děti a jedenkrát pro hokejové tréninky. Přes zimu máme zajištěn pronájem ve sportovní hale na míčové hry. V létě zase má každý možnost hrát tenis. Máme vlastní, celkem slušně vybavenou, posilovnu. Myslím si, že každý kdo chce, má možnost sportovat.
Jinak činnost klubu bude obdobná jako jinde, kromě ledního hokeje, hrajeme fotbálek, organizujeme různé soutěže, minikopanou, tenis,…
V posledním období stále více policistů propadlo kouzlu horských kol a jsem rád, že například v posledním náročném závodu horských kol „Krále Šumavy“ jelo 10 policistů v dresu SKP Sušice.


Vaše trable, sny a přání?

V současné době jsme sami se sebou spokojeni, trable teď už žádné nemáme. A přání? Těch by bylo hodně. Ale musíme vycházet z reálné situace.Přáním určitě je, aby vleky na Kvildě jezdily bez poruch, aby se zde nikomu nic nestalo a každou zimu napadlo hodně sněhu, abychom nadále mohli financovat naší sportovní činnost. A samozřejmě bychom si přáli, aby se do našeho programu zapojilo ještě více policistů.
Co dodat? Přeji vám, aby se vám dařilo a hlavně vydrželo pozitivní myšlení, neboť to je hnací motor pro další činnost!




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport