policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Stříbrné medaile z 19. zimních světových policejních her zdobí 21 domovů českých policistůzpět

1.9.2004

Dvacetičlenné hokejové družstvo z Liberce, vedené realizačním týmem ve složení Ing Jiří Rulc, Jaroslav Kolařík a Miroslav Černý, se vrátilo z 19. zimních světových policejních her ze švýcarského Davosu. Zúčastnilo se jich celkem 480 policistů –sportovců. „Již potřetí jsme přivezli z hokejového turnaje jedno z nejvyšších ocenění,“ začíná náš rozhovor Jiří Rulc.


Ten čas tak utíká. Není to tak dlouho, co jsme si spolu povídali o světových policejních hrách v Americe. A teď se dovídám, že už jste opět turnaj na přelomu února a března v Davosu vyhráli.

Není to tak zcela. Je fakt, že jsme se dvakrát po sobě mohli chlubit zlatem, letos to bylo ale stříbro.


Kdo vás porazil?

Rusové. Jejich sborná byla na hrách poprvé a hrála excelentně a bravurně už v divizi. Spolu jsme se utkali ve finálovém zápasu a v něm nás po urputném boji
porazili 3 : 2.


Ostatní družstva snad hrála špatně?

Kdepak. Konkurence byla veliká. Turnaje se kromě nás a Rusů zúčastnili tři týmy z USA, dva ze Švýcarska, po jednom z Rakouska a z Německa.


Museli jste hrát hodně zápasů. Dá se to vydržet hrát v plné síle a naplno?

Bylo to náročné. Policisté v průběhu šesti dnů bruslili bez jediného dne volna, někdy odehráli i dva zápasy denně. Poslední tři zápasy hrál liberecký tým jenom na dvě pětky, a to kvůli marodce, která si opětovně jako na každém šampionátu vybrala svoji daň. O tom, že naši hokejisté hráli nejen hlavou, ale i srdcem, svědčí i tři zranění, která tým postihla. První den se zranili dva hráči a v průběhu šampionátu se postupně marodka rozrostla až na 4 muže. Angína a chřipka řádila i zde. Hra na dvě pětky velice vysílila útočné i obranné řady, což mělo následky ve stylu hry. Ostatní celky s sebou vezli nejméně tři útočné řady, které jim vydržely až do konce šampionátu. Čtyři zápasy jsme odehráli na otevřeném kluzišti v mrazech hluboko pod –15°C, protože švýcarský Davos se dostal v rámci své 1. ligy do play off, a tak nebylo možno hrát v začátku týdne na krytém stadionu. Dle vyjádření kapitána celku Jaroslava Kolaříka postupoval náš tým krok po kroku až do semifinále bez obav. Lehce, s vědomím ukázat světu opětovně tvář české policie a nedát nikomu nic zadarmo. Sami hráči si pochvalovali úroveň rozhodčích šampionátu, zejména v semifinálovém a finálovém zápase.


Zeptám se i na méně oblíbené téma. Peníze. Kolik financí jste museli do odcestování vložit?

Bez sponzorů a jejich podpory by se SKP Liberec neobešel a liberečtí policisté by na hokejový turnaj vůbec neodcestovali. Vypomohl i UNITOP ČR, který uvolnil na reprezentaci Policie ČR důležitý příspěvek a zaplatil startovné. Zbytek už byl na realizačním týmu SKP Liberec. Dokonce i všichni zúčastnění museli sáhnout do své kapsy, neboť vycestování, stravování, ubytování a oblečení jednoho člena týmu přišlo bezmála na 25 tisíc Kč. Dohromady nás stál tento turnaj více jak půl milionu korun.


Čeho si nejvíce vážíte na členech libereckého týmu?

To, že celé akci věnovali spoustu svého času. Vždyť brusle si ve Švýcarsku hokejisté nazouvali opět v době svého volna nebo dovolené. Rovněž natrénovat na vrchol této sezony museli v době svého volna, a to i účastí na několika prestižních hokejových turnajů v průběhu zimních měsíců před odjezdem. Odměnou jim za to je stříbrná medaile 19. zimních světových policejních her, které dnes zdobí 21 domovů českých libereckých policistů, případně policejní kancelář na pracovišti.


Prozraďte nám vaše přání a plány do budoucnosti. Budete zase usilovat o prvenství v dalším ročníku světových policejních her?

Při pohledu do budoucna se liberecký realizační tým rozhodl již počtvrté za sebou reprezentovat barvy České republiky a její policejní sbor. 20. ročník se bude konat v americké Floridě. Pokusíme se zde o obhajobu dvojnásobného titulu mistra světa z let 2002 a 2003 a druhé místo z roku 2004. Víme, že to bude velice těžké, protože se na tento šampionát těší všechny evropské i zámořské státy. Jejich snaha připravit českou policii o „skalp“ po zisku tří medailí z posledních tří let po sobě, je zřejmá. Držte nám všichni palečky do dalších let.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport