policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Dnes vám představujeme - SKP Policejní prezidium ČRzpět

16.7.2002

Členskou základnu UNITOP ČR každoročně rozšiřují nově vznikající sportovní kluby policie, a to díky nevyčerpatelné energie dobrovolných nadšenců a sportovních fanoušků, kterým nejde jen o svoje „já“, ale chtějí pracovat pro lidi. Takovým je i pan Ing. Josef Goga z Policejního prezidia ČR. Podařilo se mi ho vyzpovídat a jeho slova můžete teď číst.


Kdy vlastně vzniknul sportovní klub policie Policejní prezidium ČR a kolik má členů?

SKP vznikl na Policejním prezidiu ČR po delší snaze na ustavující schůzi v lednu 2001. Byl schválen přípravný výbor a stanovy, které byly zaregistrovány u MV, a v únoru se konala 1. valná hromada se 14 zakládajícími členy z útvaru prezidia. Nově zvolený devítičlenný výbor vyplnil přihlášku do UNITOP ČR, založil účet u Československé banky, podepsal dohodu o spolupráci s vedením Policejního prezidia ČR. Dnes má klub v 5 skupinách 120 členů – policistů a zaměstnanců, a to nejen z prezidia.


Na jaké aktivity se činnost vašeho klubu zaměřuje?

Naši činnost bychom mohli rozdělit do dvou základních směrů. Jedním směrem jsou sportovní soutěže, především účast na nich, ale i pořádání vlastních postupových kol na policejní mistrovství ČR a mistrovství UNITOP ČR a soutěží v rámci našeho SKP ve sportech, o které naši členové mají zájem. V neposlední řadě je to přímo spolupráce s UNITOP ČR při pořádání jejich mistrovství.

Druhým směrem naší aktivity je podpora nesoutěžních forem ostatních pohybových a rekreačních aktivit. Pořádáme např. lyžařské, turistické, cyklistické a vodácké zájezdy a soustředění pro policisty, zaměstnance prezidia a jejich rodinné příslušníky. Podporujeme individuální činnosti vedoucí k udržení nebo zvyšování fyzické kondice, k regeneraci, k rekreaci či k poznávací činnosti. Nesmím ani zapomenout na existenci střeleckého oddílu, jehož činnost se začíná velice rozvíjet.


K tak rozsáhlé činnosti, kterou provozujete, potřebujete sportoviště.

Jistě. Bohužel vlastní nemáme, a tak využíváme sportovní zařízení MV ve Stromovce, sportoviště ČSTV a posilovnu a hernu stolního tenisu na prezidiu. Pro zimní sporty máme pronajatý objekt v Tanvaldu.


Máte kolem sebe spolupracovníky, kteří jsou ochotni vám pomoci?

Základem naší činnosti je dobrá spolupráce s vedením Policejního prezidia ČR, zejména s ředitelem kanceláře policejního prezidenta panem pplk. RNDr. Ing. René Tichým, dále se členy výboru SKP a několika dalšími aktivními členy. Velkým plusem je zájem policistů a zaměstnanců o sportovní činnost. I když náš klub vznikl teprve před rokem, stal se garančním klubem pro činnost policistů a zaměstnanců útvarů Ministerstva vnitra ČR a Policejního prezidia ČR, jsme schopni uspořádat a zorganizovat zájmovou činnost i větší soutěže. Např. vloni se nám podařilo uspořádat Mistrovství UNITOP 2001 v nohejbalu za účasti téměř 60 družstev, letos ve spolupráci s SKP Harrachov Mistrovství UNITOP ČR v lyžování 2002 za účasti 130 závodníků a 30 příslušníků HZS, Mistrovství UNITOP ČR v nohejbalu 2002 za účasti


Kde berete sílu a energii na to, že tak neúnavně stále pro sportování policistů něco vymýšlíte a děláte?

Já sám prakticky sportuji celý život a vím, co znamená pro život pohyb, dobrá kondice a relaxace. Mladí lidé rádi soutěží a srovnávají výkonnost s ostatními kolegy, starší hledají vhodné pohybové formy pro udržení fyzické kondice a hlavně relaxaci v dnešním uspěchaném a hektickém životě. Svých zkušeností z vlastního tréninku využívám již 20 let, nejprve na vojně, pak jako učitel tělesné výchovy na střední škole, jako trenér mládeže a po nástupu v roce 1991 k vnitru hlavně ve prospěch sportovní a zájmové tělovýchovné činnosti policistů a zaměstnanců ministerstva. Největší radost mám, když se do sportovních a rekreačních aktivit zapojují starší lidé a hlavně ženy. Mohu se přiznat, že jsem nikdy nelitoval volného času a práce při organizování a přípravě sportovních akcí. Největší odměnou pro mě je, když vidím spokojenost lidí a jejich slovní vyjádření po výkonu: „Bylo to dobrý, nemělo to chybu, příště se musím zlepšit, zvítězil jsem hlavně nad sebou, přijedu zase …!“


Z toho, co tu říkáte, je cítit, že jste optimisticky naladěn a jdete za svým cílem cílevědomě. Je něco, co vás trápí při vašich činnostech?

Mrzí mě, že tu chybí zajištění kontinuity a vytváření podmínek pro sportovní a zájmovou činnost příslušníků a zaměstnanců Policie ČR. Přestože se vedení Policie ČR a Ministerstva vnitra hlásí k potřebnosti uvedené činnosti, nereaguje vždy pružně, rychle a kvalitně zejména v legislativní a personální oblasti. Domnívám se, že kdyby nebyli nadšenci, kteří dál „bojují“ o podmínky k činnosti a přitom se nemají „o co opřít“, tak by často sportování skončilo. Také mě trápí, že někteří funkcionáři nepřikládají této činnosti velký význam a nedokáží ocenit práci nad rámec služebních povinností.


Co byste doporučil čtenářům?

Udržujte si vhodnou pohybovou aktivitou stálou fyzickou kondici a duševní svěžest, využívejte možnosti, které vám nabízí váš sportovní klub policie, setkávejte se s kolegy a jestliže sami můžete, přispějte k realizaci dalších forem sportovní činnosti.


Děkuji za rozhovor a přeji vám, aby si vaše doporuční vzali čtenáři k srdci.
Petra Drbohlavová





zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport