policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Zasedání výkonného výboru Evropské policejní sportovní unie v Prazezpět

21.11.2011
logo

Evropské policejní sportovní unie (USPE) byla založena v roce 1950 v Paříži s hlavním cílem podporovat sport policistů evropských zemí a koordinovat přípravu, provádění a kontrolu mezinárodních soutěží. Zasedání Výkonného výboru této organizace proběhlo ve dnech 11. - 13. listopadu 2011 v Praze.

V současnosti USPE sdružuje národní policejní sportovní organizace 40 evropských států. Činnost USPE je řízena jedenáctičlenným výkonným výborem ( v čele s prezidentem USPE ), který je volen kongresem zástupců všech členských zemí. Výkonný výbor se schází ke svému jednání pravidelně dvakrát do roka.
Uspořádáním posledního setkání byla pověřena Unie tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR).
Partnery této akce, kteří přispěly k úspěšné organizaci byly Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra a Klokočka autosalon.
Zasedání se uskutečnilo v objektu Zařízení služeb pro ministerstvo vnitra v hotelu Spiritka.
Nejdůležitějším a stěžejním bodem jednání byla současná situace v Evropě, kterou hluboce zasáhla hospodářská a finanční krize. Ta se projevuje i v oblasti policejního sportu. Výkonný výbor si stanovil jako prioritní úkol udržet stávající rozsah soutěží, dle svých možností i finančně pomoci pořádajícím zemím v organizaci evropských šampionátů a vytvářet podmínky pro účast všech členských států na těchto vrcholných sportovních podnicích.
Dále výkonný výbor kladně zhodnotil sportovní akce uspořádané v roce 2011 a vyzdvihnul spolupráci s některými mezinárodními sportovními svazy a evropským olympijským výborem při realizaci těchto šampionátů. Projednal přípravu evropských policejních mistrovství v roce 2012 v krosu, cyklistice, fotbalu žen, házené mužů a zápasu. Připravil podklady pro kongres, který se uskuteční v roce 2012 v irském Dublinu a na němž budou přítomni představitelé všech členských států USPE. V souvislosti s tím projednal žádost Gruzie a Ázerbájdžánu o přijetí do USPE. Obě země splnily všechny podmínky a o jejich definitivním přijetí rozhodne právě dublinský kongres.
V rámci návštěvy České republiky přijal prezident USPE Luc Smeyers z Belgie a generální sekretář Fred Kusserow z Německa pozvání k přátelskému setkání s policejním prezidentem České republiky panem Petrem Lessym a jeho prvním náměstkem Vladislavem Husákem. Zahraniční návštěvníky doprovodil viceprezident UNITOP ČR a člen výkonného výboru USPE Josef Haupt.
Při neformálním rozhovoru se obě strany shodly na nutnosti vytváření podmínek pro sportování policistů a na udržení kontinuity a rozsahu organizace mezinárodních soutěží, při který si příslušníci policie porovnávají nejen fyzické dovednosti, ale vyměňuji si i profesní zkušeností. Luc Smeyers pochválil Českou republiku za iniciativní přístup a aktivitu při pořádání policejních mistrovství v minulých letech. Neopomenul poděkovat za přípravu Policejního mistrovství Evropy v zápasu, které se uskuteční v Praze v příštím roce. Pan policejní prezident přijal záštitu nad touto významnou mezinárodní společensko-sportovní akcí.

Petra Drbohlavová


Partner akce - foto Partner akce - foto Partner akce - foto


zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport