policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Policejní mistrovství světa ve střelbě a kongres U.S.I.P.zpět

4.3.2010

Ve dnech 15. – 22.2.2010 se uskutečnilo 1. Policejní mistrovství světa ve střelbě a zároveň i 12. kongres Světové policejní sportovní unie (U.S.I.P.), které uspořádala Kuvajtská národní policejní sportovní organizace.
V souladu s plánem mezinárodních styků bylo rozhodnuto výkonným výborem UNITOPu a služebním orgánem,že se tohoto mistrovství zúčastní i naši policisté – sportovní střelci.
Mistrovství světa bylo vyhlášeno v těchto disciplínách :
Muži – libovolná malorážka 60 ran ženy – sportovní malorážka 60 ran
libovolná malorážka 3 x 40 ran sportovní malorážka 3 x 20 ran
vzduchová puška 60 ran vzduchová puška 40 ran
vzduchová pistole 60 ran vzduchová pistole 40 ran
libovolná pistole 60 ran sportovní pistole
velkorážná pistole 30 + 30 ran trap
rychlopalná pistole 2 x 30 ran skeet
trap
double trap
skeet
Realizační tým,který má na starosti střelbu navrhl nominaci při které vycházel ze zkušeností získaných při účasti na PME a z daných možností pro obsazení jednotlivých disciplín.Bohu-žel již nemáme žádnou ženu střelkyni,která by splňovala podmínky účasti a tak kategorie žen
nebyla v žádné disciplíně obsazena.Rovněž tak dosud nemáme ve výběru žádného policistu brokaře,který by mohl representovat tým v uvedených disciplínách.Zde bych měl jednu poznámku.Disciplíny,které jsou uvedeny,jsou stejné jako na PME mimo brokových,které se zatím na evropském šampionátu nestříleli.Druhá poznámka se týká počtu nominovaných,zde
se vycházelo ze stanovených kritérií USIP,které jsou totožné s USPE a to že do jedné disciplíny lze nominovat pouze dva závodníky,to za prvé.Za druhé důležitá zde byla ekonomická otázka,aby náklady odpovídaly našim možnostem i když veškeré pobytové náklady byly hrazeny pořadatelem.Navržená nominace byla schválena a k tomuto závodu bylo vysláno 8 policistů representantů 4 pro puškové disciplíny p.Polák,Pospíšil,Adamec Petr a Adamec Pavel, 4 pro pistolové disciplíny p.Skupa,Kužvart,Kraus a Kratochvíl,člen realizačního týmu
p.Pavlíček,tlumočník p.Jon a vedoucí výpravy p.Šašek.
Samotné střelecké závody proběhly za účasti celkem 38 států,z toho bylo 15 z evropya 23 z asijských států převážně arabských.Dosažené sportovní výsledky ukazují na vysokou výkonnost zúčastněných,vždyť v řadě případů se zde presentovala řada olympioniků a státních representantů v jednotlivých týmech.Může nás těšit že naši representanti se v této kon-kurenci neztratili a i když se nepodařilo získat žádnou medaili,tak jak se to dařilo na PME, tak svůj úkol splnili.Posuďte se mnou na konkrétních výsledcích.
Disciplína VzPu 60 ran Polák Josef 9. místo výsledkem 580 celkem 36 startujících
Adamec Petr 24. místo 570

LM 60 ran Pospíšil Milan 10. místo 586 38 startujících
Adamec Pavel 13. místo 585

LM 3 x 40 Adamec Petr 13.místo 1126 30 startujících
Pospíšil Milan 15.místo 1120

VzPi 60 ran Kraus Vladislav 17.místo 559 50 startujících
Kratochvíl Miloš 30.místo 547

VP 30 + 30 Kužvart Pavel 7. místo 569 54 startujících
2

Skupa Jindřich 13.místo 563

RP 2 x 30 Kužvart Pavel 7.místo 545 16 startujících
Skupa Jindřich 8.místo 542

LP 60 ran Kraus Vladislav 11. místo 530 33 startujících
Kužvart Pavel 15.místo 521

Pokud bych hodnotil nejlepší dosažený výsledek tak to bylo 7.místo Pavla Kužvarta v disciplíně VP,neboť jeho bodový zisk byl stejný jako u čtvrtého v pořadí,pouze menším počtem středových desítek se posunul na 7.místo.U dosažených výsledků musím zmínit jednu okolnost,která podle mého názoru měla vliv na výsledky a to u kulových disciplín.V současném zimním období u nás kulová střelba nemá sezonu,ta začíná až počátkem měsíce dubna takže dosažené výsledky nejsou na takové úrovni jako v průběhu sezony,to se ale obecně vztahuje na všechny středoevropské a západoevropské zemně,které se tohoto mistrovství zúčastnily.U asijských zemí je kulová sezona celoroční.
V hodnocení národů podle zisku medailí nejlepších výsledků dosáhl Kazachstán který získal celkem 11 medailí / 5,3,3/,na druhém místě se umístila Itálie 5 medailí /3,1,1/,třetí místo obsadila Ukrajina 10 medailí /2,4,4/ domácí Kuvajt potom obsadil 4.místo se 6 medailemi /2,2,3/.Zatím pořadatel vydal výsledky v hodnocení národů pouze podle získaných medailí,ostatní umístění dle bodů není k dispozici.
Nemohu nezmínit pořadatelské zabezpečení,které bylo na vysoké úrovni počínaje ubytováním,stravováním a celkovou organizací.Samostatnou kapitolou,která by zasloužila rozbor je olympijský střelecký areál,což je nádherný stánek s veškerým zabezpečením včetně elektronických terčů,které jsou na všech střelištích,včetně finálové haly.Mám možnost tuto stránku posuzovat,neboť jsem se zúčastnil řady evropských šampionátů mohu odpovědně říci že takové zabezpečení nebylo nikde.Za to pořadatelská zemně zaslouží velkou jedničku.
Pokud mohu hodnotit úspěšnost výpravy,jsem přesvědčen o tom,že své poslání dobře representovat určitě splnila,sportovní výsledky odpovídají stávající výkonnosti jednotlivých policistů sportovců.Je to prostě sport,někdy se daří víc někdy méně,ale tak to vždy chodí, všichni co se podíleli na representaci odvedli poctivé výkony a není se za co stydět.Na závěr
bych měl dvě poznámky.Ta první se týká možnosti výběru representace pro tento střelecký sport,je velká škoda,že se neobjevují nové tváře v řadách policistů,které by o tento sport měli zájem a bylo možné s nimi pracovat do budoucna.Současní representanti nám stárnou a já mám obavy že za pár roků nebudeme mít odpovídající náhradu a to by byla velká škoda.
Druhá poznámka se týká zázemí representace,která je důležitá proto aby se vybraní sportovci mohli věnovat své přípravě.Chtěl bych zde vyzdvihnout práci tlumočníka p.Jiřího Jona, který byl hlavní postavou takového zabezpečení,fungoval nejenom jako tlumočník,ale jako administrátor,který dokázal vyřídit složité písemné dokumenty pro přepravu zbraní a vůbec
chod celé výpravy.
Na základě pověření Světové policejní sportovní unie (USIP) uspořádala Policejní sportovní federace Kuvajtu také 12. kongres USIP. Kongres se uskutečnil v hlavním městě Kuvajtu, byl volební a zúčastnilo se ho 32 států – Alžírsko, Arménie, Rakousko, Bahrain, Bulharsko, Česká republika, Kypr, Egypt, Německo, Maďarsko, Jordánsko, Irák, Kuvajt, Libanon, Libye, Makedonie, Holandsko, Omán, Palestina, Polsko, Rumunsko, Rusko, Katar, Saudská Arábie, Slovensko, Slovinsko, Súdán, Sýrie, Tunis, Ukrajina, Spojené arabské emiráty a Jemen.
Na začátku jednání kongresu byly předneseny zprávy prezidenta, generálního sekretáře a předsedů technické a auditní komise USIP za minulé období.
Na kongresu byli do čela USIP zvoleni na čtyřleté období nový prezident - šejk Nawaf Al- Ahmad Al-Sabah z Kuvajtu, 3 vicepresidenti – pan Abdula Salem Al Ameri ze Spojených arabských emirátů, pan Géza Simon z Maďarska, pan Sandro Dirckx z Holandska a generální pokladník – pan Adil A. M. Mal Allah z Kataru. Funkce generálního sekretáře, kterou nyní zastává pan Wlodzimierz Cias z Polska a nové složení technické a auditní komise bude voleno v roce 2012.
Po krizových letech 2002 až 2005, kdy se neuskutečnilo žádné policejní mistrovství světa, se ukazuje, že nové vedení USIP bude aktivnější.
Na kongresu byla podepsána dohoda o spolupráci s Evropskou policejní sportovní unií (USPE), kterou zastupoval president pan Luc Smeyers z Belgie a generální sekretář pan Dietmar Schönhoff z Německa. Obě unie se dohodly na rozvíjení policejního sportu jak v Evropě, tak ve světě, na pořádání společných konferencí a seminářů pro funkcionáře, organizátory, trenéry a studenty policejních škol, na sjednocování a harmonizaci svých stanov, pravidel a nařízení apod.
Auditní komise byla požádána, aby navrhla výši ročního členského poplatku, startovné pro soutěže jednotlivců a družstev, částku za pobytové náklady při konání mistrovství apod.
Prezident požádal předsedkyni technické komise, paní Elizabeth Lipovou z Rumunska, aby na základě kalendáře policejních mistrovství Evropy a soutěží mistrovství arabských zemí vypracovala návrh sportovních odvětví pro Policejní mistrovství světa. Česká republika byla požádána o uspořádání policejního mistrovství světa v maratonu v roce 2011, v Maďarsku se uskuteční mistrovství v praktické střelbě.


Zpracovali: Jindřich Pavlíček a Pavel Moravec




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport