policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Úspěch českého lyžování na "Policejním mistrovství Evropy"zpět

20.4.2009

Ve dnech 15. - 20. 3. 2009 proběhlo ve Švédsku - Tarnaby 12. "Policejní mistrovství Evropy" v lyžování za účasti reprezentačního výběru Policie České republiky.
Po náročných přípravách odjela 13. března třináctičlenná reprezentační sestava policistů ČR na Policejní mistrovství Evropy v lyžování. Na soutěž do švédského Tarnaby, vzdálené 2.500 km se přepravovala naše výprava autobusem na poloviční trase tam a zpět s ubytováním v penzionu s polopenzí v ANNENBERGU při cestě tam a zpět s naplánovaným tréninkem a relaxací,což přispělo rovněž ke zdárnému zvládnutí náročného cestování a k dobrým výsledkům . Ubytování nám pořadatelé poskytli ve třech apartmánech vzdálených od běžeckých tratí cca 500 m. Po náročné cestě a úvodních trénincích absolvovali sportovci ve třech soutěžních dnech celkem pět závodů. V tomto časově náročném programu se naši reprezentanti svými výkony neztratili a pohybovali se v hladkém běhu na lyžích a v policejním biatlonu uprostřed startovního pole zástupců z 13-ti států a celkem 152 sportovců. Mnohdy soupeřili s velmi známými jmény ze světových pohárů a mistrovství světa (Martin, Heun, Seifert, Ševčenko, Danileva, Filipova...). Naši reprezentanti jsou na rozdíl od těchto osobností opravdovými policisty a v porovnání s tréninkovými možnostmi profesionálních sportovců - „policistů“ předvedli vynikající výkony. Milým překvapením byly výsledky žen v závodě pustit 2 x 5 km( lx klasicky, lx bruslení), kdy dojely 9. Hošicová, 10. Jansová, 11. Knopová. Všechny v rozmezí do 30 sec. Před nimi jen reprezentace Ukrajiny,Ruska Švédska.
Historii úspěšnosti českého policejního lyžování však přepsaly naše ženy, které ve štafetovém závodě ve složení: ….. Marcela Hloušková, …… Tereza Jansová, …….. Petra Hošicová - obsadily bronzovou příčku za Ruskem a Švédskem! Nechybělo moc a bylo by to stříbro, škoda! Pád v posledním sjezdu nás stál boj o ještě lepší umístění. Výsledky tak ukázaly, že jsme schopni bojovat o nejvyšší mety.
Zdrojem úspěchu ženské části výpravy byl přísun „nové krve“. Nové členky týmu byly zařazeny do přípravy již krátce po nástupu k policii a základní odborné přípravy na VPŠ a SPŠ v Holešově. Potvrzením správnosti těchto kroků pak byly jejich nominační výsledky z Mistrovství policie ČR a následně velmi úspěšné vystoupení na MEP. V porovnání s minulým MEP byl zaznamenán u žen celkově výrazný vzestup.
Mužská část lyžařské reprezentace PČR je svým složením a výkonností ustálená. Svými výkony se pohybuje na horní hranici srovnatelné výkonnosti policistů – účastníků MEP – 2 x 10 km - 13. Schreiber, štafeta 3 x 10 km 7. - Konderla, Veber, Schreiber
V porovnání možností naší přípravy s ostatními státy (Německo, Rusko, Švédsko, Rakousko, Norsko), kdy se jejich příprava odehrává mimo běžné služební povinnosti v několikaměsíčních soustředěních, je naše příprava při plnění běžných služebních povinností proto nesrovnatelná. Fyzický potenciál máme, jen je potřeba mu dát vyšší podnět. Kvalitní přípravou jak ženské, tak mužské části týmu jsme schopni se dostat na mnohem lepší pozice. U žen to potvrdila jednak ženská hladká štafeta a v biatlonu Marcela Hloušková,Knopová,Hošicová,muži Balatka,Sikora,Materna, kdy při lepší střelbě, by se pohybovala na hranici medailových pozic. Celkově získává policejní biatlon neustále větší pozornost, jak co se týká diváckého zájmu, tak i co do počtu přihlášených závodníků v porovnání s hladkými závody cross country. Policejní biatlon – to je současný trend.

K výborným výkonům nepřispěli však jen samotní reprezentanti. Touto cestou patří velký dík podpoře PČR, MV ČR, UNITOP ČR, SKP Maják Jablonec n.N., Centrum sportu MV ČR, vedení VPŠ a SPŠ MV v Holešově. . Rovněž je potřeba vyzdvihnout odvedenou práci celému realizačnímu týmu (ved.Jindřich Janáček,Mgr. Petra Drbohlavová, Mgr. kpt. Pavel Kubíček, ) který se i přes mnohá úskalí v závěru přípravy, dopracoval k tak hodnotnému vystoupení po zkráceném dvouletém cyklu MEP.
Všichni jmenovaní tak nemalou měrou přispěli nejen k historicky úspěšnému představení české policejní reprezentace a k posílení dobrého jména české policie na evropském policejním sportovním poli ale i v rámci celého resortu ministerstva vnitra ČR a PČR, za což jim patří ještě jednou velký dík!

Jindřich Janáček – vedoucí realizačního týmu




Výsledky – výtah:

Biatlon -sprint:

Muži 10 km 17. René Sikora
24. Marian Konderla
29. Jan Materna
Ženy 7,5 km 12. Marcela Hloušková

Biatlon – stíhací závod:

Muži 12,5 km 18. René Sikora
25. Marian Konderla

Ženy 10 km: 15. Marcela Hloušková

Skiatlon – klasicky, volně:

Muži 2 x 10 km 13. Michal Schreiber
16. Josef Veber
19. Jaroslav Balatka
Ženy 2 x 5 km 9. Petra Hošicová
10. Tereza Jansová
11. Lída Knopová

Štafetový závod - biatlon:

Muži 3 x 7,5 km 8. Materna, Balatka, Sikora

Ženy 3 x 6 km 8. Jansová, Knopová, Hošicová

Štafetový závod – cross country: klasicky, volně, volně:

Muži 3 x 10 km 7. Konderla, Veber, Schreiber

Ženy 3 x 5 km 3. Hloušková, Jansová, Hošicová





zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport