policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Češi versus Slováci - aneb o sportovním zápolení policistůzpět

22.10.2005

Z pověření UNITOP ČR a odboru sportu MV uspořádal Sportovní klub policie Kometa Brno13. září 2005 12. ročník setkání slovenských a českých policistů. Jedná se již o tradiční reciproční akci, která vznikla v době rozdělení Československa na dvě samostatné republiky. V souvislosti s tím se osamostatnily i Unie tělovýchovných organizací Policie ČR a Unie tělovýchovných organizací SR. Spolupráce však pokračuje. Jednou z jejích forem je každoroční setkání zástupců výkonných výborů a policistů - sportovců.


„Jde o zachování tradičních sportovních zápolení českých a slovenských policistů. Ale nejen sport je náplní těchto akcí, díky jim se udržují profesní a osobní kontakty a dlouhodobá přátelství. Setkání jsou také důležitá pro vzájemnou komunikaci a pro výměnu pracovních zkušeností,“ zhodnotil akci nový prezident UNITOP SR plk. Ing. Jozef Hlinka.

Původně se setkávali pouze fotbaloví reprezentanti. V posledních třech letech se však akce rozšířila i o utkání ve volejbalu a v tenisu.

V jednom dni sehráli naši a slovenští sportovci v areálu SKP Kometa Brno tři sportovní zápasy. Přestože jde opravdu o přátelská utkání, vstoupili obě strany do utkání zodpovědně a s plným nasazením.

Ti, co právě nehráli, se stali diváky a povzbuzovali své reprezentanty. Pro volejbalisty utkání se Slováky bylo poslední zkouškou před odjezdem na Policejní mistrovství Evropy do Monaka. Také realizační tým fotbalistů vyzkoušel před kvalifikačním utkáním, při kterém se střetne náš tým o postup na Policejní mistrovství Evropy s Bulhary, několik mladých perspektivních hráčů.

V dopoledních utkáních zvítězili čeští sportovci v tenisu 5 : 1 a ve volejbalu 3 : 0. Odpoledne všichni účastníci očekávali vzájemné střetnutí fotbalistů. Ještě před výkopem a prvním hvizdem rozhodcovské píšťalky Jozef Hlinka sdělil: „Co se týče tipu na dnešní zápas, budu opatrný. Naše reprezentanty jsem viděl hrát zatím pouze jednou, a to když hráli s Dánskem kvalifikační utkání o postup na evropský šampionát. I když byli slovenští fotbalisté vyrovnaným soupeřem, prohráli 3 : 1. Při příjezdu jsem Dánům sliboval, že jim budeme dobrými hostiteli, dnes říkám, že budeme dobrými hosty.“

A jak to letos dopadlo? Česká republika zvítězila 2 : 1.
V rámci setkání se uskutečnila jednání mezi nejvyššími představiteli UNITOP ČR ( jednání vedl viceprezident PaedDr. Josef Haupt ) a UNITOP SR, při kterých došlo k výměně zkušeností z vlastních činností, rokovalo se i o dalších společných sportovních akcích.

Po skončení oficiálního jednání se nám podařilo pro časopis Sportovec s novým slovenským prezidentem udělat rozhovor.


Stal jste se novým prezidentem slovenského UNITOPu. Jak si představujete jeho činnost pod vaším vedením?

Prezidentem jsem byl zvolený v letošním roce valnou hromadou, na které jsem také přednesl svou vizi. V principu bych chtěl pokračovat v tradiční činnosti UNITOP SR a navázat na předcházející historii a úspěchy. Současně se budu snažit o zlepšení činnosti unie, o zvýšení odborného dohledu nad jednotlivými sporty a o efektivní využívání finančních prostředků určených pro policejní sport. Na sekretariátu začal pracovat nový generální sekretář, a to paní Mgr. Eva Šidlovská. Myslím si, že dané problematice velmi dobře rozumí. Vždyť je to bývalá slovenská reprezentantka v lyžování. Sportu se věnuje stále.


Eva Šidlovská byla reprezentantkou v akrobatickém lyžování. A co vy? Vy už nesportujete?

Jsem bývalý fotbalista. Kopanou jsem hrál už od svých šesti let. V současnosti působím ve fotbalovém sportovním policejním klubu Bratislava. Díky tomu mám přehled o resortním policejním sportu.


V rámci české unie pracuje více než deset realizačních týmů, které se systémově věnují vybraným policejním sportovním reprezentantům, nové talenty objevují, pořádají pro ně soustředění a vlastně je tak připravují na budoucí reprezentaci Policie ČR na mezinárodních akcí. Existuje také u vás něco obdobného?

U nás stejně jak u vás zastřešuje vysílání sportovců do zahraničí UNITOP. Při nástupu do své funkce jsem řekl, že dosavadní způsob výběru reprezentantů, který zabezpečoval odbor služební přípravy a sportu, respektive jeho pracovníci, a způsob financování jejich soustředění a vysílání do zahraničí se bude muset změnit. Je třeba i na Slovensku vytvořit realizační týmy v každém sportovním odvětví, který se odborně bude vybraným sportovcům věnovat. Nebudu říkat, že je to podle českého UNITOPu, protože jsem nevěděl, že něco takového vůbec u vás již existuje. Chceme to vše zahájit a spustit od ledna 2006. Přiznám se, že s vašimi kolegy jsem v dvouhodinové diskusi vyměnil spoustu názorů na policejní sporty a získal jsem spoustu podnětných návrhů, které bych u nás v budoucí praxi chtěl realizovat.

Ve stanovách UNITOP ČR stojí, že se hlavně zaměřuje na masovou sportovní činnost policistů a pracovníků Ministerstva vnitra a Policie ČR a jejich rodinných příslušníků. Platí to i na Slovensku?

UNITOP SR je taktéž občanským sdružením, které má své stanovy. Jedním z principů je podpora sportovní připravenosti příslušníků policejního sboru pro výkon policejní činnosti. V podstatě to je hlavní doména, kterou je potřeba se řídit. Na Slovensku jsou 54 kluby, které se věnují různým sportovním odvětvím od fotbalu až po krasobruslení. Cílem je hlavně to, aby docházelo k regeneraci fyzických a duševních sil . U vás jste zaměření na policisty, zaměstnance Policie ČR a Ministerstva vnitra a jejich rodinné příslušníky. My jsme rozšířili tuto působnost i na bývalé policisty, kteří pobírají příspěvek za službu. Patří tedy stále do našeho resortu.


V příštím roce budete trojutkání pořádat vy.

Byl bych rád, aby příští rok, až přijedete vy k nám, i u nás panovala dobrá nálada a abychom vytvořili příjemné prostředí. V diskusi s vašimi představiteli jsem navrhl pozvat příští rok na Slovensko také pozorovatele z Polska a Maďarska. Máme k sobě historicky velmi blízko, a tak bychom mohli začít přemýšlet a diskutovat o vzniku turnajů v jednotlivých sportech za účasti všech čtyř zemí.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport