policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Vstupujeme do nového čtyřletého obdobízpět

29.4.2005

Dne 31. března 2005 proběhla ve Střední policejní škole MV v Praze XIV. valná hromada Unie tělovýchovných organizací Policie ČR. Každoročně se zástupci sportovních klubů policie scházejí se členy výkonného výboru, aby společně zhodnotili uplynulý rok a schválili plán práce na rok následující.

A protože se letos navíc uzavřel cyklus 4letého volebního období, jedním z bodů jednání byla volba nového výkonného výboru - prezidenta, viceprezidenta, 9 členů, předsedy revizní komise a jejích 5 členů. Ze 125 sportovních klubů policie, které UNITOP ČR zastřešuje, bylo přítomno 89.

Řízením jednání byl pověřen viceprezident PaedDr. Josef Haupt. Zprávu o činnosti přednesl prezident Mgr. Pavel Přibyl. V ní vyhodnotil především plnění hlavních úkolů činnosti za období od X. valné hromady a činnost výkonného výboru a UNITOP ČR v končícím volebním období:
„ V průběhu celého čtyřletého období, tj. od X. valné hromady pracoval zvolený jedenáctičlenný výkonný výbor v kompletním stavu, bez jakýchkoliv personálních změn.
Nejdříve jsme se museli spolu s mnohými z vás, vypořádat se závěry a doporučeními kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu, která proběhla v závěru roku 2001. Nastolené systémové změny v práci celé naší Unie a především upřesnění a zprůhlednění pravidel nakládání se státní účelovou dotací spolu s důrazem na vnitřní kontrolní mechanismy, umožnily další rozvoj naší činnosti. Podařilo se zvýšit důvěryhodnost UNITOP ČR ve vztahu k MV a P ČR. Byla uzavřena nová smlouva o spolupráci mezi UNITOP ČR a MV ČR a následně byla valorizována výše poskytované dotace.
Každoročně jsme také uspěli u Ministerstva školství a mládeže s projekty na podporu sportu pro všechny se zaměřením na mládež a projekty na údržbu a provoz tělovýchovných zařízení. Dotační prostředky získavané touto cestou nejsou velké, ale potřebné. Zvláště v minulém roce se nám podařilo prosadit navýšení dotace.
Zdárně se také rozvíjela marketingová spoupráce s tradičními partnery, především se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra a Českou zbrojovkou a.s. Uherský Brod.
UNITOP ČR se také lépe etabloval v rámci tělovýchovného a sportovního hnutí v celé České republice. Je respektován ostatními střešními sportovními svazy a náš zástupce byl přijat za člena pléna Českého olympijského výboru.
Byl nastartován trend dalšího rozvoje naší činnosti v národním i mezinárodním rozměru. Na každé valné hromadě přijímáme mezi sebe další nově vznikající SKP, roste celková členská základna (především policistů a zaměstnanců).
Rozvíjí se systém domácích policejních soutěží, vznikly realizační týmy, které soustavně pracují s reprezentačními výběry Policie ČR.
Narůstají naše mezinárodní aktivity, pravidelně se účastníme světových a evropských policejních mistrovství. Zvítězili jsme v kandidatuře na uspořádání Policejního mistrovství Evropy v atletice v roce 2006. Příprava tohoto mistrovství je velkým úkolem, který stojí před dnes nově voleným výkonným výborem UNITOP ČR...“
V další části pak prezident rozebral blíže činnost za poslední rok od XIII. valné hromady a přednesl návrh hlavních úkolů UN ITOP ČR pro rok 2005.
Následovala vystoupení předsedkyně sportovně technické komise Mgr. Petry Drbohlavé, která vysvětlila její základní fukce a úkoly, ekonoma UNITOP ČR Ing. Jindřicha Dobruského, jenž ve své zprávě informoval přítomné o hospodaření Unie a klubů v uplynulém roce a o návrhu na rozdělení státní účelové dotace v roce 2005, Ing. Jana Radoberského o novém informačním systému UNITOP ČR a předsedy revizní komise Jindřicha Pavlíčka s hodnocením výsledků kontrolní činnosti.
V další části následovaly volby nového 11členného výkonného výboru, předsedy revizní komise a jejích 5 členů. Dle volebního řádu UNITOP ČR měli volební právo zmocnění zástupci všech členských klubů, členové stávajícího výkonného výboru a předseda revizní komise. Všichni s volebním právem obdrželi při prezentaci návrh kandidátky na volené funkce. Valná hromada v tajných volbách zvolila:
prezidentem Mgr. Pavla Přibyla, viceprezidentem PaedDr. Josefa Haupta, předsedou revizní komise Jindřicha Pavlíčka, členy výkonného výboru Ing. Petra Barocha, Mgr. Petru Drbohlavovou, Ing. Josefa Gogu, plk. Ing. Stanislava Grulicha, plk. Mgr. Vladislava Husáka, Jindřicha Janáčka, Ing. Jana Radoberského, Jiřího Sosnu a PaedDr. Jaromíra Vodehnala, členy revizní komise. Mgr. Jaroslava Beránka, Ivana Kulicha, JUDr. Vlastislava Pacíka, Ladislava Páru a Josefa Poláka. Pouze ve výkonném výboru se objevilo jedno nové jméno, a to plk. Mgr. Vlastislav Husák, který je náměstkem policejního prezidenta pro unifomovanou policii. Ten už v úvodních slovech celého jednání, kdy jako host a zástupce Policejního prezidia ČR valnou hromadu pozdravil a poděkoval všem za práci, prozradil:
„... Jako služební funkcionář vnímám UNITOP ČR jako sdružení, které svou aktivitou vyplňuje mezeru v policejním sportovním vzdělávání. Zvláště aktivity na poli všech různých soutěží, přeborů, pohárů, mistrovství jsou úctyhodné. Chtěl bych zmínit jeden podstatný fakt, který se nám ale bohužel nedaří naplňovat. Do policie jako celku by měla být zavedena určitá pravidla, která budou respektována všemi velícími funkcionáři na všech úrovních řízení, okresů počínaje a konče Policejním prezidiem ČR a která budou stanovovat jasná pravidla nominací, nasazování a obsazování jednotlivých soutěží. To já osobně vnímám jako věc, která by se měla do budoucna v rámci unie i v rámci vedení policie prosazovat...“
Celou valnou hromadu zakončil staronový prezident poděkováním odstupujícímu Bc. Petru Musilovi z výkonného výboru a nově zvolenému vedení UNITOP ČR popřál hodně úspěchů v novém čtyřletém období.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport